Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Conflict juridic între Parlament şi Guvern, la Legea Educaţiei

Publicat

Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat, miercuri, existenţa unui conflict juridic din punct de vedere constituţional între Parlament şi Guvern, în cazul discutării Legii Educaţiei, prin retragerea acesteia din Senat şi asumarea răspunderii de către Executiv. “Plenul Curţii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat că angajarea răspunderii de către Guvern în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în temeiul art.114 alin.(1) din Constituţie, asupra proiectului Legii Educatiei Naţionale este neconstituţională şi a declanşat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, întrucât proiectul de lege se află în proces de legiferare la Senat, în calitate de Cameră decizională”, se arată în decizia CCR.

Conflictul juridic a fost adus în atenţie de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a sesizat Curtea Constituţională. Reprezentanţii Guvernului susţin că “suntem într-o situaţie fără precedent, când o decizie a Curţii Constituţionale intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, completând că Executivul susţine în continuare importanţa majoră a acestei legi în reforma statului.

În ceea ce priveşte discutarea moţiunii de cenzură, depusă săptămâna trecută, de membrii Opoziţiei în Parlament, privind Legea Educaţiei, iniţiatorii susţin că aceasta nu mai are obiect şi că se va continua dezbaterea în ritm susţinut a Legii Educaţiei în Parlament.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax