Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congresul tinerilor basarabeni din România, la Alba Iulia

Publicat

Organizaţia Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni (OSLB) din Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba a găzduit, în perioada 25 – 27 martie, „Congresul Tinerilor Basarabeni din România”.

Evenimentul a fost adresat tinerilor din Basarabia care vin să-şi continue studiile în România, reunind 56 de studenţi din mai multe centre universitare, inclusiv cei din judeţul Alba.

În cadrul discuţiilor care au avut loc în cadrul Congresului, OSLB Alba, împreună cu delegaţii ale organizaţiilor care au fost prezente au evidenţiat dificultatea integrării, ca basarabeni, în mediul românesc, posibilităţile de angajare după terminarea studiilor în România şi întoarcerea acasă. Multe dintre problemele întâlnite de către tinerii basarabeni, în ceea ce priveşte întegrarea în comunitatea românească au fost aceleaşi, în fiecare centru universitar. Studenţii au încercat să găsească soluţii care să fie viabile şi aplicate în colaborare cu toate organizaţiile de basarabeni din România.

Acest Congres a avut o importanţă deosebită, având în vedere că se află la prima organizare. Ulterior, va fi editată o carte intitulată „Congresul Tinerilor Basarabeni din România – Ediţia 1”, în care vor apărea răspunsuri, din partea fiecărui participant, la câteva întrebări de interes pentru aceştia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax