Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE Consens politic: TVA de 20 la sută, în noul Cod Fiscal, de anul viitor. Taxa scade la 19 la sută, din 2017

Publicat

parlament Partidele parlamentare au decis joi ca TVA să fie scăzut în două etape, de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. Vicepreședintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, a declarat că o să fie făcute o serie de amendamente la Codul Fiscal.

UPDATE: Vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu a declarat joi că partidul din care face parte susține Codul fiscal așa cum a fost votat în Parlament.

„Susținem Codul fiscal așa cum a fost el adoptat de către Parlament. Am luat act de propunerile popularilor din PNL și le vom discuta în interiorul partidului apoi în cadrul coaliției și vom încerca să găsim un punct de vedere comun în final. Noi nu am semnat acest acord. Am venit astăzi cu documente care atestă susținerea pe care o avem din partea mediului antreprenorial, patronatele mari, UGIR, Consiliul Național al IMM-urilor, care ne-au trimis scrisori de susținere a promovării Codului fiscal în forma adoptată deja. Noi vrem TVA de 19%, impactul psihologic este unul foarte important, sunt antreprenor de 25 de ani, știu ce înseamnă asta”, a spus Cătălin Beciu la Palatul Parlamentului, la finalul întâlnirii tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului fiscal.

El a adăugat că ALDE va decide cel mai târziu vineri cum va vota în Parlament la Codul fiscal, retrimis de președintele Klaus Iohannis spre reexaminare

„Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în prima treaptă la 20%, intrarea în vigoare o dată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 și după aceea, de la 1 ianuarie 2017 scăderea va fi la 19%”, a spus vicepreședintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea la Palatul Parlamentului la finalul discuției tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului fiscal.

Reprezentanții partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

Printre participanții la întâlnire s-au numărat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea și Haralambie Vochițoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu și Marian Petrache de la PNL, precum și Iuliu Winkler de la UDMR.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax