Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilier local de la Noșlac, după gratii pentru fraudă cu fonduri europene. Are de executat un an și 6 luni

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un consilier local PSD din comuna Noșlac a ajuns după gratii după ce a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru fraudă cu fonduri europene. Decizia definitivă a instanţei a fost dată în noiembrie, în rejudecarea cauzei şi a rămas definitivă după respingerea apelului, în 23 ianuarie 2018.

Citește și Consilier local PSD din Noşlac, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene. Decizie la Tribunalul Alba

Aurel Cristian Ungurean a fost trimis în judecată de DNA, în ianuarie 2017, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și fals material în înscrisuri oficiale. A fost acuzat practic că a folosit acte false pentru a obţine bani de la APIA.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2013, inculpatul Aurel Cristian Ungurean a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false (adeverințe având ca emitent Primăria Noșlac și contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin acest demers, inculpatul a obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 43.977,11 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul județean Alba s-a constitut parte civilă în procesul penal.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost reţinut luni de poliţiştii din Ocna Mureş, pe baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Alba.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an, 6 luni şi 20 de zile închisoare pentru comiterea de infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, fapte prevăzute de art. 18, alin. 1 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Condamnatul a fost depus în penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax