Connect with us
Publicitate

ABRUD

Consilier local din Mogoș, găsit incompatibil de ANI. Era și angajat la primărie, și ales local

Publicat

Șapte aleși locali au fost găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate, se arată într-un comunicat transmis miercuri de instituție. Este vorba despre un primar, doi viceprimari și patru consilieri locali. Printre aceștia se regăsete și un consilier local de la Mogoș (județul Alba). 

Potrivit ANI, este vorba despre Radu-Cornel Negru, care, începând cu data de 30 iunie 2016 exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu de specialitate al Primarului Comunei Mogoș.

Agenția a considerat, după ce a analizat cazul său, că încalcă dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

  • Art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții și calități: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”;

”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris” se mai arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax