Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliere, eliberare de certificate prenupțiale și anticoncepționale gratuite la Policlinica din Alba Iulia

Publicat

Ambulatoriu (Policlinica) spital01

În Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia funcționează, la etajul I, cabinetul de planificare familială, în cadrul căruia cuplurile sau persoanele singure pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția, sarcina sau bolile cu transmitere sexuală.

De asemenea, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Alba, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și femeilor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot beneficia de sterilete cu montare gratuită.

În cadrul cabinetului de planificare familială din Alba Iulia, persoanele sau cuplurile sunt ajutate în a-și alege metoda cea mai potrivită de contracepție, sunt consiliate în ceea ce privește îngrijirea sănătății sexuale, dar și planificarea, la momentul potrivit, a sarcinilor. Totodată, planificarea familială consiliază cuplurile și asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, stabilește diagnosticul, prescrie tratamentul și lucrează în privința îmbunătățirii calității vieții, în general.

De asemenea, alte obiective vizează utilizarea corectă a metodei contraceptive alese, evaluarea stării de sănătate în vederea utilizării metodei contraceptive alese, prevenirea cancerului de col uterin și de sân, oferirea de educație pentru sănătatea sexuală și a reproducerii. Se oferă consiliere înainte și după avort, înainte și în timpul perioadei de menopauză. Nu în ultimul rând, se oferă și consiliere pentru gravide. În cazul unui test de sarcină pozitiv, urmează o discuție despre evoluția sarcinii: alimentație, medicamente, îmbrăcăminte, sport, analize medicale, vaccinări, vitaminizări etc. Tot la cabinetul de planificare familială se eliberează certificate prenupțiale (prealabile căsătoriei).

În colaborare cu DGASPC, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și persoanelor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot opta pentru montarea de sterilete (la fel, în regim gratuit). De asemenea, anticoncepționale (inclusiv preparate injectabile), prezervative și pilula de a doua zi, pot fi achiziționate, direct de la cabinet, la preț de producător. Astfel, acestea sunt mult mai ieftine decât în farmacii, iar în acest an vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, din luna februarie. 

Pacienții pot fi primiți la cabinet fără trimitere de la medicul de familie, fără programare, conform orarului de mai jos.

Pentru confidențialitate există și program după-masă (în cele mai multe cabinete din Policlinică se lucrează doar dimineața)

Programul de lucru:

Luni: 13-19

Marți; 13-19

Miercuri: 8-14

Joi: 13-19

Vineri: 8-14

Echipa medicală este formată din:

Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist în planificare familială

As. Roșca Dorina, asistent medical planificare familială

Pentru mai multe informații ne puteți găsi la:  

0258/820825 Interior 320 sau 319 (până la ora 15) sau 0744594036 – Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist planificare familială

Policlinica Spitalului se află pe strada Mușețelului, la nr. 2, iar cabinetul de planificare familială la etajul 1, nr. 4.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate