Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliere, eliberare de certificate prenupțiale și anticoncepționale gratuite la Policlinica din Alba Iulia

avatar

Publicat

Ambulatoriu (Policlinica) spital01

În Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia funcționează, la etajul I, cabinetul de planificare familială, în cadrul căruia cuplurile sau persoanele singure pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția, sarcina sau bolile cu transmitere sexuală.

De asemenea, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Alba, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și femeilor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot beneficia de sterilete cu montare gratuită.

În cadrul cabinetului de planificare familială din Alba Iulia, persoanele sau cuplurile sunt ajutate în a-și alege metoda cea mai potrivită de contracepție, sunt consiliate în ceea ce privește îngrijirea sănătății sexuale, dar și planificarea, la momentul potrivit, a sarcinilor. Totodată, planificarea familială consiliază cuplurile și asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, stabilește diagnosticul, prescrie tratamentul și lucrează în privința îmbunătățirii calității vieții, în general.

De asemenea, alte obiective vizează utilizarea corectă a metodei contraceptive alese, evaluarea stării de sănătate în vederea utilizării metodei contraceptive alese, prevenirea cancerului de col uterin și de sân, oferirea de educație pentru sănătatea sexuală și a reproducerii. Se oferă consiliere înainte și după avort, înainte și în timpul perioadei de menopauză. Nu în ultimul rând, se oferă și consiliere pentru gravide. În cazul unui test de sarcină pozitiv, urmează o discuție despre evoluția sarcinii: alimentație, medicamente, îmbrăcăminte, sport, analize medicale, vaccinări, vitaminizări etc. Tot la cabinetul de planificare familială se eliberează certificate prenupțiale (prealabile căsătoriei).

În colaborare cu DGASPC, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și persoanelor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot opta pentru montarea de sterilete (la fel, în regim gratuit). De asemenea, anticoncepționale (inclusiv preparate injectabile), prezervative și pilula de a doua zi, pot fi achiziționate, direct de la cabinet, la preț de producător. Astfel, acestea sunt mult mai ieftine decât în farmacii, iar în acest an vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, din luna februarie. 

Pacienții pot fi primiți la cabinet fără trimitere de la medicul de familie, fără programare, conform orarului de mai jos.

Pentru confidențialitate există și program după-masă (în cele mai multe cabinete din Policlinică se lucrează doar dimineața)

Programul de lucru:

Luni: 13-19

Marți; 13-19

Miercuri: 8-14

Joi: 13-19

Vineri: 8-14

Echipa medicală este formată din:

Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist în planificare familială

As. Roșca Dorina, asistent medical planificare familială

Pentru mai multe informații ne puteți găsi la:  

0258/820825 Interior 320 sau 319 (până la ora 15) sau 0744594036 – Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist planificare familială

Policlinica Spitalului se află pe strada Mușețelului, la nr. 2, iar cabinetul de planificare familială la etajul 1, nr. 4.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Turişti răniţi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu. Au suferit fracturi la membre

avatar

Publicat

smurd

Doi turiști au fost răniți sâmbătă pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, unul cu fractură la un picior, iar celălalt la umăr. „La punctul de lucru SMURD Șureanu în cursul zilei de astăzi au fost înregistrate 2 intervenții. Un pacient cu fractură tibie stângă, care a fost predat echipajului SMURD Sebeș (sosit la întâlnire […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse, decizie a Curții Constituționale

avatar

Publicat

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse. Curtea Constituţională a considerat întemeiate argumentele agenţilor şi anume că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele. Modificările aduse sunt contrare și prevederilor din Constituție privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică. Se consideră că obligativitatea acestei presemnalizări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi în Munții Șureanu. S-a fotografiat cu turiștii

avatar

Publicat

Iohannis la schi

Nu mai este o noutate că președintele Klaus Iohannis este un pasionat al sporturilor de iarnă, în special al schiului, și nu ratează nici o ocazie de a ajunge pe pârtie la Domeniul Schiabil Șureanu. Adepții acestei zone se întâlnesc cu el destul de des. Așa s-a întâmplat și sâmbătă când președintele a fost din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

avatar

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate