Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliere, eliberare de certificate prenupțiale și anticoncepționale gratuite la Policlinica din Alba Iulia

Publicat

Ambulatoriu (Policlinica) spital01

În Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia funcționează, la etajul I, cabinetul de planificare familială, în cadrul căruia cuplurile sau persoanele singure pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția, sarcina sau bolile cu transmitere sexuală.

De asemenea, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Alba, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și femeilor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot beneficia de sterilete cu montare gratuită.

În cadrul cabinetului de planificare familială din Alba Iulia, persoanele sau cuplurile sunt ajutate în a-și alege metoda cea mai potrivită de contracepție, sunt consiliate în ceea ce privește îngrijirea sănătății sexuale, dar și planificarea, la momentul potrivit, a sarcinilor. Totodată, planificarea familială consiliază cuplurile și asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, stabilește diagnosticul, prescrie tratamentul și lucrează în privința îmbunătățirii calității vieții, în general.

De asemenea, alte obiective vizează utilizarea corectă a metodei contraceptive alese, evaluarea stării de sănătate în vederea utilizării metodei contraceptive alese, prevenirea cancerului de col uterin și de sân, oferirea de educație pentru sănătatea sexuală și a reproducerii. Se oferă consiliere înainte și după avort, înainte și în timpul perioadei de menopauză. Nu în ultimul rând, se oferă și consiliere pentru gravide. În cazul unui test de sarcină pozitiv, urmează o discuție despre evoluția sarcinii: alimentație, medicamente, îmbrăcăminte, sport, analize medicale, vaccinări, vitaminizări etc. Tot la cabinetul de planificare familială se eliberează certificate prenupțiale (prealabile căsătoriei).

În colaborare cu DGASPC, sunt oferite anticoncepționale gratuite elevelor, studentelor și persoanelor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot opta pentru montarea de sterilete (la fel, în regim gratuit). De asemenea, anticoncepționale (inclusiv preparate injectabile), prezervative și pilula de a doua zi, pot fi achiziționate, direct de la cabinet, la preț de producător. Astfel, acestea sunt mult mai ieftine decât în farmacii, iar în acest an vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, din luna februarie. 

Pacienții pot fi primiți la cabinet fără trimitere de la medicul de familie, fără programare, conform orarului de mai jos.

Pentru confidențialitate există și program după-masă (în cele mai multe cabinete din Policlinică se lucrează doar dimineața)

Programul de lucru:

Luni: 13-19

Marți; 13-19

Miercuri: 8-14

Joi: 13-19

Vineri: 8-14

Echipa medicală este formată din:

Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist în planificare familială

As. Roșca Dorina, asistent medical planificare familială

Pentru mai multe informații ne puteți găsi la:  

0258/820825 Interior 320 sau 319 (până la ora 15) sau 0744594036 – Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist planificare familială

Policlinica Spitalului se află pe strada Mușețelului, la nr. 2, iar cabinetul de planificare familială la etajul 1, nr. 4.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax