Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii de probațiune din județul Alba intră de joi în GREVĂ GENERALĂ pe perioadă nedeterminată

Publicat

Consilierii de probațiune din județul Alba vor intra de joi, 19 iulie în grevă generală pe  perioadă nedeterminată. Aceștia se alătură colegilor din țară care au intrat în grevă de miercuri dimineață. Ei protestează față de nerezolvarea problemelor de natură salarială dar și pentru condițiile improprii de lucru. 

Consilierii de probațiune din județul Alba intră de joi 19 iulie în grevă generală pe o perioadă nedeterminată. Ei se alătură colegilor din țară care au intrat în grevă de miercuri dimineață.

În județ își desfășoară activitatea 11 consilieri de probațiune.Ei supraveghează persoanele care au primit o condamnare fără privare de libertate din partea instanței de judecată, persoanele care au fost obligate să presteze muncă în folosul comunității și mai ales lucreză cu minorii care au fost ce au fost condamnați pentru o infracțiune.

Motivele care au dus la intrarea în grevă sunt problemele salariale cu care se confruntă consilerii, slaba comunicare cu Direcția Națională de Probațiune și activtatea care se desfășoară în condiții improprii.

Cei 11 consilieri din Alba nu au spațiul necesar să își desfășoare activitatea în biroul din cadrul Tribunalului Alba, locul fiind prea mic, ceea ce a obligat pe 6 dintre ei să îți desfășoare activitatea la Aiud chiar dacă cazurile lor sunt în Alba Iulia.

O altă mare problemă este lipsa fondurilor pentru consumabile, de multe ori se ajunge ca materialele necesare lucrului să fie achiziționate din bani proprii.

În timpul grevei generale pe perioadă nedeterminată în județul Alba se vor lucra doar cazurile urgente, declară surse din cadrul consilierilor de probațiune.

La nivel de țară  potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, au intrat în grevă consilierii de probațiune din Bucuresti și județele Arad, Brasov, Cluj, Galați, Ilfov, Timiș și Vrancea.

De asemenea, consilierii de probațiune din alte 12 județe intenționează să declanșeze grevă generală în cursul zilelor de joi sau vineri. Joi au anuntat grevă județele Alba, Botoșani, Dâmbovița, Harghita, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, iar vineri – Arges, Bistrița-Năsăud, Iași, Mureș și Teleorman.

Consilierii de probațiune protestează astfel față de nerezolvarea problemelor de natură salarială pe care le-au semnalat în ultimii ani către conducerea Direcției Naționale de Probațiune, respectiv a Ministerului Justiției, și care s-au acumulat în timp, culminand cu calculul incorect al salariilor tuturor angajaților din sistemul de probațiune începand cu luna ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi cadru de salarizare unitară în sistemul bugetar.

Numeroasele încercari ale angajaților de a obține rezolvarea acestor probleme pe calea dialogului au eșuat și au condus în cele din urmă la decizia acestora de a intra în grevă.

Consilierii de probațiune la nivel de țară cer Ministerului Justiției:

– calcularea corecta a salariilor conform formulei de calcul stabilită de Legea cadru de salarizare unitară în sectorul bugetar și confirmată de Ministerul Muncii;

– plata efectivă a sumelor de bani rezultate din calcularea incorectă a salariilor, în baza unei formule de calcul eronate, din luna ianuarie 2018 până în prezent;

– elaborarea și emiterea Ordinului Ministrului Justiției comun și calcularea imediată a salariului având la bază Valoarea de Referința Sectorială (VRS) de 463,5 lei, conform adresei emise de Ministrul Justiției în luna mai 2018, în vederea emiterii OMJ individuale cu VRS 463,5 lei;

– plata efectiva a drepturilor salariale în conformitate cu OMJ individuale; aducerea la îndeplinire a OMJ 542/05.02.2018 prin plata efectivă a drepturilor salariale restante pentru perioada decembrie 2016 – noiembrie 2017;

– punerea în executare a hotărârilor judecatorești definitive și irevocabile pronunțate în favoarea consilierilor de probațiune.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax