Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii judeţeni au aprobat nouă contracte de închiriere pentru spaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba


Publicat

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, în cadrul şedintei ordinare, prelungirea termenelor pentru contractele de închiriere încheiate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Odată cu trecerea unităţilor medicale în administrarea Consiliului Judeţean, orice contract de închiriere a spaţiilor aflate în imobilele spitalului va trebui aprobat în şedinţa de consiliu.

În cadrul şedinţei ordinare de joi, la solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, a fost discutată situaţia următoarelor contracte de închiriere, ce expiră la 31.12.2010 şi trebuie prelungite prin act adiţional, până la data de 31 martie 2011:
– SC „Lentini” SRL, având ca obiect închirierea unui spaţiu de 6 mp situat la etajul 1 al Ambulatoriului de specialitate din str. Al. Vaida Voievod nr. 2- Alba Iulia;
– SC PRO TV SA, care a închiriat spaţiul de 2 mp situat la Sediul Principal al Spitalului Judeţean Alba, Bd. Revoluţiei nr 23;
– PF Surpateanu Valentina, cu o suprafaţă de 25 de mp, la sediul principal al Spitalului Judeţean Alba – cu destinaţia de chioşc pentru comercializarea florilor;
– Dr. Muntean Ion şi Dr. Şuteu Ancuţa, ale căror cabinete medicale îşi desfăşoară activitatea la etajul al II-lea al Ambulatoriului de Specialitate, Aba Iulia;
– Cacoveanu Maria, care deţine prin închiriere o boxă în suprafaţă de 6,30 mp la subsolul imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Lucian Blaga nr. 8;
– SC OUEEN SRL, având ca obiect închirierea unei boxe în suprafaţă de 16 mp, situată la subsolul imobilului din municipiul Alba Iulia, cu destinaţia dispensar geriatrie;
– Florea Maria, care deţine cu chirie o boxă în suprafaţă de 15 mp, situată la subsolul imobilului de pe strada Lucian Blaga nr. 8 Alba Iulia, cu destinaţia dispensar geriatrie;
– SC ABC PLUS MEDIA, ce are închiriat un spaţiu de 3 mp situat pe acoperişul spitalului;
– SC GENIAL STAR SRL, ce deţine un spatiu de 3 mp la parterul sediului principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu destinaţia de chioşc pentru comercializarea presei.

Din chiria totală încasată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, în urma acestor contracte de închiriere, un procent de 50% a fost virat în contul Consiliului Judeţean Alba, ceea ce a însemnat o sumă de aproximativ 2.300 de lei pe lună.
Menţionăm că, la data încheierii acestor contracte, Spitalul Judeţean Alba deţinea dreptul de administrare al întregului imobil, clădire şi teren aferent, iar, în momentul de faţă, unitatea spitalicească îşi mai exercită dreptul deplin de administrare doar asupra spaţiilor situate la subsolul imobilului, iar clădirea, în afara celor două cabinete medicale concesionate, se află în administrarea Colegiului Judeţean al Medicilor Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii unei străzi din Aiud, fără apă potabilă din cauza unor lucrări la conducta de distribuție

Publicat

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Unirii din Aiud, marți dimineața, din cauza unor lucrări la conducta de distribuție.

Situația a fost anunțată de Primăria Municipiului Aiud, pe pagina de Facebook:

”În această dimineață, SC Apa CTTA ne-a comunicat faptul că, în vederea efectuării lucrărilor la conducta nouă de distribuție de pe strada Unirii, va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 09:00 – 14:00 la următoarele blocuri de pe această stradă: 51 – A, 53 – F, G, H, I, J, K, L, M, 49 – B, 33 – A, B, C, D, E, 37 – A, B, C, D, 39 – A, 14 – B, C, D, E, F și la Școala Gimnazială Axente Sever.

SC Apa CTTA SA își cere scuze pentru disconfortul creat.”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 6,300 de șomeri înregistrați în județul Alba. Cea mai mare criză de locuri de muncă este în mediul rural

Publicat

locuri de munca

La sfârşitul lunii decembrie 2020, rata şomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 3,77%, cu 0,05 puncte procentuale mai mică decât cea din luna anterioară, au transmis reprezentanții AJOFM Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii decembrie, 6350 persoane, a scăzut cu 79 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor, 2725 au fost şomeri indemnizaţi şi 3625 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii decembrie se prezintă astfel: 2408 şomeri provin din mediul urban şi 3942 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (26,40%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19,47%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (5,77%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii decembrie 2020 se prezintă sugestiv astfel:

Grupa de vârstă

Nr. la finele lunii

Total

6350

< 25 ani

927

între 25-29

367

între 30-39

1236

între 40-49

1676

între 50-55

1153

peste 55 ani

991

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (66,66%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 26,60% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 6,77%.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Apel pentru donare de sânge: O tânără aflată în stare critică la Spitalul din Alba Iulia are nevoie de grupa A pozitiv

Publicat

O tânără în vârstă de 21 de ani, aflată în stare critică la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, are nevoie urgentă de sânge și trombocite, grupa A pozitiv, au transmis marți dimineața reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba. 

Persoanele care pot întinde o mână de ajutor sunt rugate să vină în centru pentru a dona sânge.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 07:30 – 12:00.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0258.834050.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate