Economie
Consilierii județeni din Alba modifică prețul unor produse agricole pentru calcularea impozitului pe veniturile din arendă
Preţul mediu pentru carnea tăiată (carcasă) de vită, pe baza căruia se calculează veniturile din arendă, pe 2013, se modifică de la 8,5 lei/kg la 14 lei/kg. Este noul preţ comunicat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Alba, prezentat spre aprobare consilierilor judeţeni.
Reamintim că, în şedinţa din 27 decembrie, CJ Alba a aprobat prețuri medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă, în anul 2013.
Consiliile județene stabilesc prețurile medii la principalele produse agricole pentru calcul impozitului pe veniturile realizate din arendă (în cazul în care arenda se achită în natură), ca urmare a propunerilor Direcțiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Venitul brut reprezintă totalitatea sumelor în bani și/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură și se stabilește pe baza chiriei sau a arendei prevăzute în contractul închiriat între părți pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei sau arendei.
S-au stabilit următoarele prețuri medii pe kilogram:
Cereale – grâu şi orz: 1 leu; porumb boabe: 0,80 lei.
Cartof: 1 leu
Fasole boabe: 7 lei
Legume – varză: 1,30 de lei; ceapă: 2,00 lei; morcov: 2 lei; ardei gras: 3 lei; castraveți: 2 lei; tomate: 3,50 de lei.
Fructe – mere: 2,50 de lei; pere: 3,50 lei; struguri: 2,50 lei.
Carne în viu – porc viu: 6,50 lei; vită: 8,50 de lei; pasăre: 8 lei
Carne tăiată carcasă – carne de porc: 13 lei; carne de vită: 14 lei (valoarea veche 8,50 de lei); pasăre: 14 lei
Lapte: 2,50 lei pe litru.
Produse lactate – brânzeturile proaspete: 14 lei; smântână: 12.00 lei; brânza telemea: 16 lei.
Ulei: 6,50 lei pe litru
Zahăr: 5 lei
Ouă: 0,50 lei pe bucată.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News