Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierii judeţeni liberali consideră insuficiente ajutoarele date de Guvern pentru calamităţi

Publicat

Judeţul Alba este frecvent lovit de calamităţi naturale, dar autorităţile locale şi cele naţionale nu iau aproape nicio măsură, sunt de părere consilierii judeţeni liberali.

Aceştia aduc în atenţie inundaţiile înregistrate în perioada 21 iunie – 5 iulie, care au produs pagube în valoare de peste 21,5 milioane lei, în total fiind afectate 34 de localităţi, peste 1.000 de case fiind inundate, 58 de case fiind avariate, iar opt locuinţe – distruse.

Consilierii judeţeni ai PNL au propus, încă la şedinţa CJ Alba din luna iulie, constituirea unui fond de rezervă, la nivelul judeţului Alba, din care să fie suportate o parte din costurile pagubelor produse în urma unor calamităţi naturale. Această propunere se baza pe asigurarea unor fonduri din rezerva guvernamentală, precum şi pe rectificarea bugetară de la finalul acestui an.  Propunerea PNL nu a avut ecou, pentru despăgubiri fiind alocaţi prea puţini bani, potrivit consilierului judeţean Simion Creţu, vicepresedinte PNL Alba.

Despre pagubele cauzate de alunecările de teren de la Ocna Mureş, liberalul spune că s-a propus de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă acordarea unui sprijin financiar din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în valoare totală de 12.717,6 mii lei.

„Ce a făcut Guvernul Boc? În şedinţa sa din 28 decembrie a alocat doar 2 milioane lei pentru Ocna Mureş, bani care nu ajung nici măcar pentru realizarea şoselei ocolitoare către satele de dincolo de oraş. În schimb, domnii guvernanţi au acordat peste 60 milioane lei pentru Stadionul ”Ion Moina” din Cluj Napoca. Unde este umanitarismul şi cum se respectă principiul european al solidarităţii, conform căruia cel care este afectat de grave probleme poate beneficia de susţinere pentru a nu se crea disparităţi şi mai mari între localităţi? Unde este susţinerea pentru judeţul Alba a Guvernului Băsescu – Boc?”, precizează Creţu, în numele consilierilor judeţeni ai PNL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax