Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali au votat alocarea burselor de studiu pentru învăţământul preuniversitar din Alba

Publicat

elevi

Elevii unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia vor primi şi în anul 2011 burse alocate din bugetul local. Ca urmare a solicitării înaintate de şeful Inspectoratului Şcolar General, Cornel Sandu, consilierii locali au votat, săptămâna trecută, acordarea a 40 burse de merit, 25 burse de perfecţionare şi 81 burse de studii, ce vor fi repartizate elevilor de la cele 16 colegii, şcoli şi licee din Alba Iulia.

Cel mai mare număr de burse acordate în semestrul I 2010-2011 se regăseşte la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, respectiv 34 burse de merit, 11 burse de perfecţionare, 71 burse de studii.

Reamintim criteriile generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru elevii, studenţii şi cursanţii din învăţământul de stat, cursuri de zi:

Bursele de merit şi bursele de studiu se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, cursuri de zi, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură.
În cadrul bursei de merit se instituie bursa de performanţă, acordată câştigătorilor locurilor I, II şi III la fazele naţionale ale olimpiadelor pe discipline,elevilor calificaţi la olimpiadele internaţionale, altor categorii de elevi care obţin rezultate de valoare în manifestări interne şi internaţionale cu caracter cultural-artistic (bursa artistică) sau cu caracter sportiv (bursa sportivă) şi cu caracter tehnico-ştiinţific (bursa tehnico-ştiinţifică).

Bursele de ajutor social se acordă elevilor în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali sau în alte cazuri prevăzute de lege. Bursele se acordă în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie de la bugetul de stat.

Bursele de merit, de studiu şi de ajutor social se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.
Nu pot constitui criterii de acordare a burselor: religia, rasa, sexul, apartenenţa politică a elevului sau a familiei acestuia,apartenenţa la organizaţii legal constituite, studiile efectuate în străinătate,precum şi accesul la burse din alte surse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax