Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali au votat organizarea unei licitaţii publice: Câinii fără stăpân din municipiu vor fi adăpostiţi şi trataţi de personal specializat

Publicat

Edilii locali au aprobat delegarea prin licitaţie publică a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Alba Iulia. Decizia lor are legătură cu faptul că, la ora actuală, în oraşul nostru acest serviciu funcţionează doar parţial şi este nevoie ca desfăşurarea acestor activităţi să fie realizată de o firmă de specialitate şi cu experienţă.

Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va avea ca principale sarcini ridicarea patrupedelor în baza reclamaţiilor scrise, eliberarea animalelor în schimbul unei taxe sau cu scutire de la această taxă pentru organizaţiile de protecţie a animalelor. Deasemenea, serviciul va asigura şi reîntoarcearea câinilor în zona în care au fost prinşi, la cererea colectivităţii care îşi va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea acestora. O altă atribuţie a serviciului va fi îngrijirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi înregistrarea câinilor într-o evidenţă unică, precum şi eutanasierea acestora în caz de nevoie, de către personal specializat. Asigurarea adăposturilor temporare ale animalelor se va face cu avizul serviciului sanitar-veterinar.

Consilierii au aprobat, vineri, organizarea licitaţiei, caietul de sarcini, regulamentul de organizare a serviciului, studiul de oportunitate, precum şi contractul-cadru. Data la care va avea loc licitaţia va fi comunicată ulterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. obreja ionela

    luni, 22.08.2011 at 10:07

    Nu imi vine a crede! Dumnezeu v-a luminat mintile! sper sa fie intr’adevar asa cum scie ca vor fii eutanasiati doar cei care nu mai au sansa de recuperare(cu toate ca sanse sunt mereu,dar este mai practic sa eutanasiem)si nu sa omorati cainii in spatele acestei faceri de bine!

  2. Veronica

    luni, 22.08.2011 at 11:00

    Astept cu nerabdare si obligativitatea sterilizarii cainilor cu stapan fara valoare chinologica si abia apoi pot spune ca s-au facut niste pasi in directia rezolvarii civilizate a problemei cainilor comunitari. Restul e praf in ochi.

  3. cineva

    marți, 23.08.2011 at 14:06

    Nu am incredere in consilierii locali. Pra au mintit, prea au ucis caini, prea…
    Dar, daca se va dovedi ca pot fi civilizati, ca pot sa actioneze UMAN…atunci, tot respectul!
    Dar, pana la proba contrarie, NU AM INCREDERE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax