Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali din Aiud au „tranşat” problema magazinului „Penny Market”

Publicat

Consiliul Local din Aiud a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru magazinul „Penny Market” din municipiu şi studiul de circulaţie din zona intersecţiei străzilor Morii şi Transilvaniei, proiecte care s-au aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi a şedinţei aleşilor locali aiudeni.

Consilierii au căzut de acord cu investitorul în privinţa reglementării traficului rutier printr-o intersecţie semnalizată, care presupune crearea a 3 benzi de circulaţie pe strada Morii înspre intersecţia cu strada Transilvaniei, fiecare având o lăţime de 4 metri. Accesul spre viitorul magazin se va face aşadar dinspre străzile Morii şi Transilvaniei, atât de către centrul oraşului, cât şi dinspre Cluj-Napoca. Ieşirea din „Penny Market” către cele 3 direcţii de acces este şi ea reglementată prin proiectul intersecţiei semnalizate care prevede benzi de stocaj. Aprobarea din partea Consiliului Local dă undă verde investitorului în ceea ce priveşte lucrările referitoare la intersecţia semnalizată şi care, cel mai probabil, conform declaraţiilor reprezentanţilor societăţii, vor fi demarate la începutul anului viitor.
„Pentru moment, am închis acest subiect, iar concluziile la care am ajuns mulţumesc ambele părţi. Ne-am dorit să sprijinim construirea Penny Market-ului, să ajutăm investitorul din toate punctele de vedere, legal vorbind, dar am ţinut mult ca modificarea circulaţiei dintr-una dintre cele mai importante intersecţii din Aiud, pe unde se desfăşoară şi traficul greu, să nu creeze nicio problemă. Dacă vor exista totuşi probleme, pentru că ne-am gândit şi la asta, ele vor fi rezolvate tot prin Consiliul Local, dar important este că lucrările pot înainta, pentru că administraţia locală şi-a făcut treaba”, a precizat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Reamintim că proiectele s-au aflat atât de mult timp în atenţia administraţiei publice locale, întrucât municipalitatea a avut de la bun început atât intenţia de a sprijini investitorul în vederea construcţiei magazinului „Penny Market” din Aiud, cât şi dorinţa de a reglementa situaţia traficului din zona străzilor Transilvaniei şi Morii, unde a fost solicitată o modificare a accesului înspre viitorul magazin.

De precizat faptul că, în acest moment, accesul la terenul unde urmează să se construiască „Penny Market”, se face dinspre strada Morii, pe partea dreaptă a carosabilului, dar investitorul a dorit ca accesul spre viitorul magazin să fie posibil şi din direcţia străzii Transilvaniei către strada Morii, pe DN1, dinspre Cluj-Napoca. În acest sens, Consiliului Local i-a fost prezentat un proiect de intersecţie semnalizată, asupra căruia aleşii locali au făcut mai multe observaţii de-a lungul discuţiilor pe această temă. Totodată, autorităţile locale au solicitat punctul de vedere al Poliţiei Rutiere cu privire la amenajarea unui sens giratoriu, soluţie care, din punctul de vedere al autorităţii locale, ar fi rezolvat corespunzător problema traficului din zonă, însă avizul acordat de poliţie a fost unul nefavorabil în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    marți, 17.01.2012 at 13:33

    este bine ca se construieste un nou magazin,e bun pentru concurenta, referitor la intersectie, cred ca un sens giratoriu era mai bun ,fluidizind mai bine traficul decit o intersectie semaforizata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax