Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali PSD Alba Iulia votează împotriva eliminării normei de hrană a Poliției locale

Publicat

politia locala alba iulia

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat din Alba transmit că vor vota împotriva eliminării normei de hrană a Poliției locale Alba Iulia. Aceştia susţin că le pasă de nivelul de trai al acelor oameni care ne asigură zilnic ordinea și liniștea publică în oraș.

“Primarul Mircea Hava face ce a învățat de la Traian Băsescu și Emil Boc – ia de la săraci și dă la bogați”, consideră consilierii PSD Alba.

“Mircea Hava câștigă 16.313 lei brut pe lună și este cel mai bine plătit primar din România. Recent a mărit și salariile unor funcționari credincioși din primărie doar ca săi ascundă fărădelegile și să-l scape de ochii unor instituții.  Acum se plânge că nu are bani să asigure norma de hrană pentru Poliția locală după ce tot el a devalizat bugetul local prin aplicarea tuturor sporurilor posibile pentru  sine și unii funcționari.

Mircea Hava minte când spune că din cauza PSD se elimină norma de hrană pentru Poliția locală. Norma de hrană  se elimină din cauza lăcomiei lui Mircea Hava care e în stare să nenorocească niște oameni încă prost plătiți doar ca să atace PSD. Un gest rușinos și inuman față de care PSD se opune.

Reamintim albaiulienilor că, începând cu data de 1 februarie 2017, personalul din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, a beneficiat de majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază și a cuantumului sporurilor (OUG nr.2/2017)

Începând cu luna aprilie 2017, pentru poliţiştii şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de ordine publică, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice acestui domeniu de activitate – acordate proporţional cu timpul efectiv lucrat, pe baza pontajelor şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază/salariul funcţiei de bază/solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit – se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată (Legea nr. 115/2017), ceea ce a dus la majorări salariale. Este un lucru perfect normal și s-a realizat  urmând principiul echității. Doar unii oameni, precum Mircea Hava și funcționarii din primărie, aplică legea cu rea-credință ca să se îmbogățească fără justă cauză și în detrimentul altora.

În ceea ce privește sporurile, am constatat că în multe cazuri depășeau ca și cuantum salariile de bază. S-a luat decizia plafonării cuantumului sporurilor per total ordonator de credite la 30%, așa cum era și în Legea 284/2010. Este o practică europeană și s-a ținut cont de ea și în 2010, și în 2017.

Sigur, asta nu înseamnă că un angajat în Poliția locală, la ordine publică,  trebuie să aibă sporuri de 30%. Poate avea și 80%, dar obligația încadrării în limita de 30% rămâne la ordonatorul principal de credite.

Deci modificările legislative au determinat creștera echitabilă a salariilor și sporurilor, nu scăderea lor. Decizia tăierii normei de hrană a Poliției locale aparține exclusiv lui Mircea Hava și lăcomiei sale.  Poliția locală merită respect și sprijin în această chestiune. Chiar și cu noile majorări, acei oameni încă nu câștigă suficient pentru un trai decent. Dacă Mircea Hava le taie norma de hrană nu dovedește decât că nu-i pasă de acei oameni”, transmit consilierii locali PSD Alba, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alba

    vineri, 09.02.2018 at 13:59

    un politist local cu grad- superior-care este ultimul grad la cei cu studii medii (dupa cum sunt cerintele la angajare in institutie) plus vechime maxima-gradatia5 va avea un venit de- 1778. Merci // PNL cocosat de PDL//. numai asta stiti NU AVEM BANI NU Avem bani… nici-o data nu at-i avut.mult a fost putin a mai ramas pana la alegerile locale…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax