Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali PSD, dezamăgiţi de partenerii de coaliţie. Susţin că PNL a făcut troc cu Mircea Hava. Florin Roman: „Am preferat să fim pragmatici”

Publicat

Conflictul din USL continuă în Alba Iulia, iar „mărul discordiei” este de această dată este transportul public local. Consilierii PSD aduc reproşuri partenerilor de coaliţie, asta după ce după în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de joi, reprezentanţii PNL au votat pentru suplimentarea contribuției la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local în cuantum de 3.444.648 lei și s-au abținut de la vot în cazul acordării de facilități la transportul public pentru șomeri.

Florin Roman, prezent în conferința de presă a PNL Alba, a explicat că asocierea dintre consilierii PDL și PNL în ceea ce privește cele două proiecte a avut ca scop punerea în aplicare a proiectelor. Vedeți mai jos declarațiile complete.

Prezenţi vineri într-o conferinţă de presă, reprezentanţii PSD Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan şi Ovidiu Jidveian au comentat decizia consilierilor PNL de a vota pentru alocarea din bugetul local a sumei suplimentare de 3.444.648 de lei pentru STP, asta după ce, în primăvară, liberalii au contestat de nenumărate ori suma aprobată inițial pe anul 2013, de 14.575.471 lei.

Potrivit reprezentanţilor PSD, decizia membrilor PNL a fost probabil influenţată de primarul Mircea Hava, care, după cum spun ei, le-a propus un troc, prin care edilul introducea pe ordinea de zi un proiect propus de PNL în 2011 (acordarea facilităţilor la transport pentru şomeri), în timp ce liberalii votau pentru aprobarea proiectului contribuţiei, din bugetul local, către AIDA-TL.

„Eu sunt dezamăgit de colegii de la PNL. Noi nu suntem împotriva STP-ului, dar avem o datorie morală de a ne spune ce se întâmplă cu banii. Am creat o comisie din care face parte Horaţiu Clepan şi Simone Albani, iar cei de la AIDA au spus că e ilegal să îi verifice. Dacă e ilegal, am spus să ne dea costuri de motorină, cauciucuri şi consumabile, iar dacă noi constatăm că lucrurile sunt în regulă noi vom vota cu două mâini banii aceştia. După cum văd, colegul Albani s-a lăsat vândut pe un proiect”, a declarat consilierul local Bogdan Medrea.

Horaţiu Clepan spune că după calculele sale, cu suma pe care consiliul local a alocat-o pentru STP, locuitorii oraşului Alba Iulia s-ar putea plimba gratuit şi cu taxiul.

„Vreau să îl întreb pe Simone cum a dedus el că au scăzut cheltuielile STP-ului, făcând parte din aceeaşi comisie, eu nu am fost informat de acest lucru. Eu, personal, nu am avut acces la niciun act. Vreau să vă explic ce am putea să facem cu cei patru milioane de euro. În Alba Iulia sunt aproximativ 230 de taxiuri, dacă împărţim suma la numărul de taxiuri şi la 12 luni vom ajunge la 7.000 de lei per taxi în fiecare lună, în condiţiile în care un taximetrist face în medie 1.500 de lei pe lună. Asta ar însemna să ne plimbăm toţi gratuit cu taxiul”, a declarat consilierul Horaţiu Clepan.

Medrea a adăugat că în aceste condiţii se pot aştepta ca până în decembrie să mai existe un proiect prin care STP să primiească bani.

Florin Roman: „Am preferat să fim pragmatici. Așa se face politica”

„Proiectul de hotărâre pentru oferirea de facilități la transportul public pentru șomeri a fost propus de consilierii liberali în 2011, dar la momentul respectiv nu s-a dorit să treacă. Eu bănuiesc că a fost din cauza faptului că peste câteva luni urmau să aibă loc alegeri locale și nu era bine pentru alții ca noi să putem pune în aplicare acest proiect. Acum el a trecut, la fel ca proiectul propus de colegii democrat-liberali pentru reducerea de 50% pentru elevi. Eu cred că de-asta intrăm în aceste structuri administrative, Consiliul Local și Consiliul Județean, ca să ne promovăm proiectele. Așa se întâmplă într-o democrație normală: încerci să obții sprijin pentru ceea ce propui”, a spus Florin Roman.

Roman a explicat asocierea dintre PNL și PDL, din ședința de Consiliu Local de joi, prin argumentul eficienței:

„E o chestiune logică: ai un proiect pe care vrei să îl treci. Atunci cauți susținere. Vreau să le spun șomerilor și elevilor din Alba că cei de la PSD s-au abținut, deci s-au exprimat împotriva faptului ca ei să primească aceste gratuități, deși este un proiect profund social-democrat, în sprijinul celor fără posibilități financiare. Am preferat să fim pragmatici, să avem un proiect care se aplică imediat. Așa se face politica”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gica

    vineri, 01.11.2013 at 17:43

    a-ti preferat sa fiit ..TAMPITI asa cum v-a catalogat popaye marinarul !!!..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax