Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali lucrează la refacerea hotărârii privind interzicerea etnobotanicelor

etnobotanice

Publicat

Interzicerea drogurilor uşoare în municipiul Alba Iulia pare un drum cu bătaie lungă. Reamintim că proiectul de hotărâre CL privind interzicerea substanţelor etnobotanice va trebui modificat, ca urmare a unei solicitări venite din partea Prefecturii Alba. Instituţia le-a cerut consilierilor locali să întocmească o anexă în care să fie cuprinse şi substanţele care cad sub incindenţa actului normativ.

Consilierul local Gabriel Pleşa a declarat că nu înţelege de ce Prefectura Alba le-a cerut să refacă proiectul de hotărâre, acesta fiind făcut după modelul celui din Braşov şi Bucureşti, cuprinzând tot ce este nevoie din punct de vedere legislativ. Totuşi, consilierii liberali au anunţat că vor aduce toate ajustările cerute de Prefectură.

“Vom discuta cu juriştii Prefecturii Alba pentru a vedea ce modificări şi îmbunătăţiri doresc să aducem proiectului, după care împreună cu avocaţii îl vom reface”, a declarat Gabriel Pleşa.

Potrivit acestuia este foarte greu să facă o listă cu etnobotanice, derivate sau amestecuri care pot face rău corpului uman, mai ales că denumirea acestora este constant modificată de producători tocmai pentru a ieşi de sub incidenţa legii.

Cu efect direct asupra creierului uman, produsele etnobotanice determină stări de confuzie până la pierderea identităţii, halucinaţii, diminuarea atenţiei, dureri puternice de cap, anxietate, ameţeli, atacuri severe de panică, creşterea frecvenţei cardiace, a tensiunii arteriale şi a temperaturii corpului. Similare cu efectul substanţelor psihotrope, produsele etnobotanice produc dependenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax