Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Consilierii au votat mai multe proiecte de interes local. Vezi care sunt cele mai importante dintre acestea

Publicat

Consilierii locali s-au întâlnit, joi, în şedinţă ordinară, pentru a supune la vot mai multe proiecte de hotărâri. Vă expunem mai jos o parte dintre iniţiativele aleşilor locali care au fost aprobate de consiliu.

Potrivit ordinii de zi, albaiulienii vor avea în curând primul magazin „Dedeman” din judeţul Alba. SC „Albalact” SA şi SC „Vinalcool” SA au obţinut aprobarea CL privind planul urbanistic de detaliu în vederea construirii unui spaţiu comercial cu produse industriale „Dedeman”. Magazinul va fi construit pe Bulevardul Republicii, la intersecţia cu strada Gheorghe Şincai nr.4. Potrivit declaraţiilor consilieriilor locali, construcţia urmează să fie ridicată în locul fostei fabrici de lapte „Albalact”.

Tot joi, consilierii locali au avizat planul urbanistic zonal pentru construirea unui abator şi crescătorii de iepuri, miei şi chinchila. Consilierii locali ne-au explicat că acest proiect de hotărâre a fost respins în repetare rânduri, din cauza faptului că nu existau avizele necesare pentru amenajarea unei astfel de crescătorii. De această dată, firma „Rabb Meat” a obţinut acordul pentru amenajarea abatorului, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de CL de joi s-a aflat şi modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă, de pe raza municipiului Alba Iulia. În scopul de a soluţiona nelămuririle legate de problema parcajelor, consilierii locali au supus la vot modificarea Hotărârii nr. 76 din 2010 şi obligarea cetăţenilor de a-şi anunţa, în termen de 30 de zile până la încheierea contractului, intenţia de a închiria locurile de parcare.

Consilierii locali au votat şi modificarea regulamentului de administrare şi funcţionare a Cimitirului Municipal din Alba Iulia şi aprobarea regulamentului de funcţionare a capelei din incinta cimitirului menţionat. Începând cu anul 2005, societatea „Corona” administrează, prin contract de asociere, Cimitirul  Municipal din Alba Iulia. Potrivit programului actual, persoanele decedate pot fi depuse la capelă, doar în intervalul orar 05.00-23.00.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad, din zona Mamut – Valea Popii, ca obiect al reamenajării sub formă de spaţiu de agrement, a reprezentat, de asemenea, o prioritate pentru aleşii locali. Aceştia au votat aprobarea planului de întreţinere a zonei de agrement din cadrul proiectului şi modificarea hotărârii de Consiliu Local din 2009 privind valorificarea resurselor turistice. Reamintim că proiectul privind Parcul Dendrologic a fost supus consultării publice în perioada 16.03 – 29.03, la sediul Primăriei Alba Iulia, iar propunerile administraţiei locale pot fi accesate pe site-ul instituţiei publice. În zona Parcului Dendrologic, în suprafaţă de 0,66 hectare, s-a propus crearea, în decurs de 24 de luni cu, a unui spaţiu cu alei, punct de informare, bănci de odihnă, puncte de belvedere, locuri de joacă pentru copii şi parcări exterioare, dar şi piste pentru cicloturism.

Un subiect fierbinte pe ordinea de zi a şedinţei de CL a fost iniţiat de grupul consilierilor locali PNL şi a vizat aprobarea unui act adiţional la contractul de asociere dintre administraţia locală şi SC „Grup Corint” SA. Consilierul liberal Gabriel Pleşa ne-a informat că este vorba despre proiectul privind taxa de intrare în Cetate, amânat în luna ianuarie a anului trecut, deoarece nu trecuse prin comisii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax