Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Consilierul Gheorghe Iviniș, despre incompatibilitatea constatată de ANI: „Nu pot fi acuzat pentru că beau apă de la robinet!”

Publicat

YouTube video

Consilierul județean Gheorghe Iviniș, găsit „incompatibil” de Agenția Națională de Integritate în 2008, după ce, în calitate de consilier județean, ar fi semnat contracte și facturi între instituția publică și firmele pe care le administrează, a ținut să facă precizări despre această situație. Astfel, acesta susține că acuzația nu este plauzibilă, fiind vorba despre contracte încheiate cu întreprinderi unice în județ pentru furnizarea anumitor servicii și facilități, cum ar fi apa sau dezinsecția, societăți cu care toți cetățenii au contracte.

„Eu, ca perosană fizică, ca societate comercială, ca acționar al mai multor societăți comerciale, am încheiat contract de prestare și furnizare servicii cu SC Apa CTTA Alba. Pentru asta mi s-a pus patalamaua de incompatibilitate. Una din societățile mele a primit facturi de la Directia Județeană de Dezinsecție și Ecologizare, unica societate care poate face astfel de verificări și prestări servicii. Pentru asta sunt acuzat de incompatibilitate! Fac un apel să luați poziție, fiindcă furzinarea de apă și deversarea dejecțiilor la canal sunt servicii de care beneficiază aproape fiecare cetățean. Este posibil să folosesc apa din Secaș sau să îmi fac stație de forare, pentru a nu mai fi găsit incompatibil? Toți avem contracte cu Apa CTTA, pentru că este singurul furnizor pe raza județului Alba”, a explicat Iviniș.

„Sunt acuzat de ANI pentru că unul dintre șoferii Consiliului Județean, în perioada trecută, fiind în deplasare în nordul țării, venind noaptea spre casă, s-a oprit la o benzinărie (Trans Iviniș, aflată în administrarea sa – n.r.) și a luat 20 litri de motorină, pentru care a primit chitanță fiscală, iar plata s-a efectuat prin ordin de plată. Pentru asta sunt acuzat de incompatibilitate, conflict de interese și relaţii contractuale. Dacă veniți la restaurant (din cadrul societății Trans Iviniș – n.r.), să nu plătiți, ca să nu mai fie probleme!”, le-a transmis Gheorghe Iviniș colegilor consilieri.

„Menționez cu această ocazie că pot să vă prezint o rezoluție dată de Curtea de Apel Alba Iulia, în care spune că nu este niciun conflict de interese și nu am niciun fel de învinuire privind conflictul de interese. S-a făcut un recurs de către o colegă din CJ, avocat și probabil va mai fi o întâlnire care va avea probabil acelasi final, pentru că nu poți să mă acuzi de conflict de interese pentru că beau apă de la robinet!”, a conchis Iviniș.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dede

    miercuri, 27.03.2013 at 14:19

    NU prietene nu ai dreptate,soferul tau are posbilitatea sa foloseasca motorina de la o multime de alte companii petroliere care au benzinarii pe raza judetului Alba noi ne putem gandii ca tu intentionat dirijezi toate autovehiculele consiliului judetean Alba spre benzinariile tale atata timp cat celelalte companii au preturi mai mici iar soferul prefera sa alimenteze de la tine cu restaurantul aceeasi chestie desi exemplul dat de tine este oarecum banal cred ca nu asta este in totalitate problema ta si mai cred ca daca ai fii un personaj istet nu ai fi facut treaba in modula asta stiind ca presa si ANI sta cu ochii pe voi toti politicienii sa va prinda cu ilegalitati ….daca erai istet macar taceai nu apareai cu declaratii de presa care mai mult te ingroapa decat te ajuta!

  2. ue

    miercuri, 27.03.2013 at 19:02

    ce-i drept, nici eu nu cred ca ANI l-a gasit incompatibil pentru ca si-a platit factura la dezinsectie sau la apa pentru firma lui… sau a platit din banii nostri?? atunci cum de mai e in consiliu daca acuzatia e din 2008??? are pile bistosss… ca daca imi plateam eu ceva din banii vecinilor de pe scara, ma casapeau aia urgent

  3. DINU

    joi, 28.03.2013 at 18:47

    Cit de mici oameni avem in CJ ALBA.Se vede ca-i fiu de fost sri-st.Cu cit tupeu incearca sa minta A uitat cum a procedat cind era vorba de licitatiile ptr. transportul local.Tacerea celor din consiliu si neluare de pozitie ii acuza si pe ei.Asa o mina spala pe cealalta mina.Frumos si rusinos ati rezolvat ac.problema.Suntem curiosi care a fost concluzia acestei adunaturi[nici macar nu l-ati conpatimit]CRED CA MAI MINE-I STATEA SA O FI LASAT MOARTA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax