Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul judeţean Angelica Mocan a demisionat din PNL Alba: „Mă retrag din viaţa politică”

Publicat

Angelica Mocan părăseşte partidul în care a intrat acum trei ani, PNL. Aceasta a declarat că a anunţat demisia sa din partid în data de 19 septembrie, în scris, organizaţiei judeţene liberale.

„Am demisionat din calitatea de simplu membru PNL, nu şi din calitatea de consilier judeţean. Responsabilitatea privind această ultimă calitate revine formaţiunii politice care m-a propus. Mă retrag din viaţa politică. Motivele au fost aduse la cunoştinţa organizaţiei judeţene PNL Alba, în scris. Am anunţat conducerea CJ, pentru că aşa era corect, am avut întotdeauna o bună colaborare. Decizia revine formaţiunii politice care m-a propus”, a declarat Angelica Mocan pentru Alba24.ro.

De profesie avocat, Angelica Mocan a intrat în politică în octombrie 2005, în rândurile PSD Alba, la care a ocupat funcţia de vicepreşedinte. A fost exclusă din partid în 2009, iar ulterior, în septembrie 2010, a ajuns în PNL Alba, unde a fost purtător de cuvânt, formaţiune politică pe care o considera atunci “singurul partid de opoziţie”.

„O decizie personală a unei persoane, am luat act de ea și cu asta basta. Orice pierdere a partidului nu este de bun augur.  Dacă dânsa a decis să demisioneze ne pare rău, n-avem ce face decât să luăm act . Am primit o scrisoare lungă în care își exprima supărarea pe multe motive pe care dânsa credea că poate face mai mult în politică și de aceea și-a dat demisia”, a declarat preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Odată cu pierderea calităţii de membru PNL, Angelica Mocan nu mai poate ocupa nici funcţia de consilier judeţean. În ordinea celor aflaţi pe listele consilierilor judeţeni, posibile variante de înlocuire a acesteia în forul judeţean ar fi Nicolae Nariţa (PC), Mihaela Dehelean Mih (PSD), Ion Adrian Zaharie Oancea (PSD) şi Marius Filimon (PNL). În primele două cazuri, ar exista chestiuni de incompatibilitate cu funcţia de consilier judeţean, având în vedere că Nariţa este director de cancelarie al prefectului de Alba, iar Dehelean Mih este directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

15 Comentarii

15 Comentarii

  1. Raisa

    vineri, 27.09.2013 at 23:13

    Teodor Atanasiu in inregistrarea video a spus :” Dacă dânsa a decis să demisioneze ne pare rău, n-avem ce face decât să luăm act ”
    Nu mai chinuiti biata limba romana, si aveti grija cu libertatea presei din perspectiva d-lui Florin Roman.
    Va rog sa corectati in text.

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.09.2013 at 00:02

      @Raisa, multumim, a fost o greseala de corectura, nu de limba romana. oricum din inregistrare nu se intelege foarte bine. In privinta temerilor tale referitoare la libertatea presei, n-ai nicio grija. Stim sa facem diferenta intre politician și fostul coleg, jurnalist în presa locala. Si inca ceva. Nu te lua dupa spun ce țoți cei care au semnalat ”probleme” de libertatea presei la noi. Vezi mai intai daca ei o respecta.

  2. Raisa

    sâmbătă, 28.09.2013 at 01:05

    Am remarcat, in mod constat, o lipsa de rigoare a publicatiei d-voastra cu privire la pozitiile publice si administrative ale Angelicai Mocan. Cum a fost , de exemplu, pozitia comisiei de administratie publica locala, juridica si ordine publica din cadrul Consiliului Judetean Alba cu privire la utilitatea consultarii publice in ceea ce priveste exploatarea miniera de la Rosia Montana.
    Si nu numai…
    Am avut in vedere zvonurile publice privind modul in care va motiveaza , profesional, anumiti indivizi politici.
    Iar Florin Roman, in opinia mea, nu e nici politician, nici jurnalist, ci un individ, pe care o minima educatie sociala ma impiedica sa-l caracterizez.
    Inainte sa fie numit la Consiliul Judetean Alba, un an, cel putin, nu a avut loc de munca……..Incurajator pentru noi ca cetateni……..A avut expertiza , nu gluma! Curat Liberal!….
    Sa tot muncesti in tara aceasta, ca sa hranesti , oameni ” de bine” ca d-nul Roman!
    De ce? Poate imi spuneti d-voastra, ca ati fost colegi, si il aparati acum, desi, din cauza comportamentului sau ” corect”, un jurnalist de cariera v-a parasit !
    Protejati colegii sau libertatea presei?
    Iar eu , ca jurnalist , nu l-am remarcat, iar ca cetatean doar ma agreseaza prin aparitii publice inutile si inoportune.

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.09.2013 at 02:25

      Raisa, nu exista nicio retinere, presiune sau ingerinta in editorial cu privire la publicarea pozitiilor publice ale d-nei Mocan. Iti garantez asta, stiu ce spun! Poate doar scapari ale jurnalistilor care nu au o predilecție si chiar se poate spune o placere de a trata subiecte politice.
      Unii dintre jurnalisti nici nu inteleg prea multe din politica. De vina este orasul mic, presa slaba care a functionat ani de-a randul, lipsa concurentei si slaba pregatire a jurnalistilor pe domeniul respectiv si nu numai. La noi sunt majoritatea iesiti de pe bancile facultatii. Sunt in formare si nu poti forma intotdeauna anumiti oameni ca jurnalist. Nici sistemul nu ii ajuta, nici chiar facultatile de jurnalism. Este o raritate sa ai in echipa un jurnalist bun care sa fie atent si sa inteleaga politica, administratie sa stie sa-i puna in dificultate pe politicieni si pe cei din administratie. Nu prea cunosc in Alba jurnalisti de genul asta. Ori s-au ”pensionat” ori au plecat in alte functii mai banoase.
      Noi am revigorat presa, am scos-o din amorteala si recunosc mai avem mult de lucru la continut si calitatea informatiei.
      In cealalta problema… zvonurile sunt zvonuri. Nu scrie Alba24 mai mult decat altii, ba chiar din contra. Pe probate. Putem face analize de continut la toata presa din Alba. Presa care conteaza , nu bloguri sau alte publicatii. Iar jurnalistii nostri n-au fost opriti sa scrie pro sau contra, daca ceea ce au scris a fost corect.
      La noi si greselile de abordare a unui subiect se discuta. Nu se impun schimbari fara explicatii, probe, argumente. Cel putin, daca tot sunt tineri si nu invata nimic in facultate , macar sa aiba la noi un bun inceput. Si asta o poate spune oricine a lucrat sau lucreaza la noi.
      Nu protejam fostii colegi care au ajuns in politica, dar poate ca ei stiu mai bine decat altii sa speculeze si sa utilizeze presa ca sa se promoveze. Stiu faptul ca presa are nevoie de continut pentru a fi citita si dau informatii care genereaza noi si noi stiri, chiar daca uneori de slaba calitate.
      Daca ar face toti politicienii la fel poate ca i-am cunoaste mai bine si am sti de ce ii platim. Asa cum ti-ai facut si tu o parere. Problema asta care a generat atatea suspiciuni este mult mai simpla pe cat este de dezbatuta prin cercurile mici ale politicii. Si pana la urma nici nu ne intereseaza barfele unui grup de politicieni cu care cu greu umpli un autobuz. Sant 7000-10000 de oameni care ne citesc zilnic si apreciaza ca dam stiri, fara sa le comentam intr-o directie sau alta. Si ne apreciaza pentru ca astfel il lasam pe ei sa gandeasca. Nu le spunem noi care-i bun si care-i rau.

      • Raisa

        marți, 22.10.2013 at 22:13

        Lipsa de rigoare e esentiala in ceea ce priveste calitatea informatiei.
        Calitatea si cantitatea sunt notiuni fundamental diferite!
        Critica viza lipsa de corectitudine in transmiterea unei informatii publice.
        Iar oamenii care au construit, in viata, ajung uneori sa aprobe fonduri pentru promovare pentru publicatii modeste, locale, dar care trebuie sa se intretina.
        Nu din informatii obscure, ci pentru cetateniii consumatori de informatie utila.

    • Pipo

      duminică, 29.09.2013 at 10:12

      Mai Raisa, tu sti bine ce a facut Roman cand nu avea servici si de unde a aparut. Da pe goarna sa stie si cei care nu banuiesc. Dai inainte ca zici bine, ca toti politicienii din ziua de azi sunt din acelasi aluat.

  3. nicu

    sâmbătă, 28.09.2013 at 10:45

    Buna ziua,
    Sincer, va felicit, si eu am facut politica, dar m-am retras in 2007 dupa ce am observat ca politica este o curva, m-a suparat ca pe posturi de conducere erau propulati din partide doar lingaii chiar daca nu aveau studiile necesare.
    Regretabil este ca lingaii nu-si dau seama ca au pierdut un om bun si care s-a implicat in viata sociala…..

  4. gramatica

    sâmbătă, 28.09.2013 at 19:37

    Cu regret constat ca aveti multe scapari gramaticale, lucru de nepermis unor jurnalisti. Din cate stiu eu, pentru a urma cursurile unei facultati de jurnalism dai examen din gramatica limbii romane, si apoi mai sunt examene in care exprimarea corecta este conditie de promovare. Nu stiu cum a fost la scoala urmata de voi, dar majoritatea articolelor dvs. au nevoie de „corecturile” cititorilor.
    „inconstiintat” este un cuvant inventat de voi ca in DEX nu l-am gasit (si nu cred ca d-na Angelica Mocan l-a utilizat ..
    Un alt cuvant inventat de voi este cel folosit in raspunsul moderatorului de serviciu „sant” in loc de sunt….
    Poate nu v-ar strica un manual de gramatica de la targul manualelor!

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.09.2013 at 21:51

      este usor sa stai la panda si sa critici. te invit o zi sa lucrezi alaturi ne noi in redactie. sa mergi pe teren sa culegi informatia si dupa aceea sa treci la scris . Si tot asa de vreo 10 ori pe zi. se mai intampla sa si greșim, sa tastam gresit, sa schimonosim vreun cuvant sau sa scriem din 10 ”sunt” unul cu ”sant”. Una este sa dai un test de gramatica si alta este sa scrii pe banda rulanta, zi de zi. pe bune ca ti-as da o dictare de vreo 6 ore sa vad cate greseli ai. Si iti promitem ca dupa ce cititorii vor plati accesul pe site ca sa citeasca stirile, o sa angajam si un corector. Deocamdata dam gratis informatie si cred ca nu e mare lucru ca atunci cand vreun cititor descopera o scapare gramaticala sa ne sesizeze. Multumim de sesizare, am corectat.

      • gramatica

        duminică, 29.09.2013 at 19:24

        Corectia cu „incunstintat” cred ca e din nou o scapare. Asta datorita timpului pierdut cu comentariul la adresa mea!!!

        • moderatorul de serviciu

          duminică, 29.09.2013 at 19:34

          :)mda…bine zici

  5. FG

    duminică, 29.09.2013 at 20:59

    Domnilor moderatori, calmati-va..de ce judecati si va suparati cand va corecteaza cineva?..inteleg ca este deranjant, dar n-ar trebui sa tineti cont si de sugestiile cititorilor dumneavoasta, sugestii date cu bune intentii de altfel?.. personal nu cred ca trebuie un acces contracost al cititorilor pentru a avea parte de calitate si profesionalism..de unde ati mai scos-o si p-asta? 😀 nu cred ca trebuie sa fiti asa recalcitranti si acizi cand va corecteaza cititorii, din potriva cred ca trebuie sa tineti cont neaparat , pentru ca o publicatie-ziar, revista de orice fel- fara cititori, nu mai este valabila, nu?..noi vrem profesionalism de la voi! si credem in voi ca veti deveni din ce in ce mai buni, cu fiecare zi! si da, suntem constienti ca la fel ca noi, sunteti si voi oameni si mai gresiti, pentru ca nici noi nu suntem perfecti! dar e important ca, de fiecare data cand gresim, sa ne corectam.atat voi,cat si noi!

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 29.09.2013 at 21:34

      @FG, nu ne suparam cand ni se atrage atentia ca am gresit sau ca apar greseli, doar tonul in care ni se atrage atenția. Si de aceea am explicat de ce se intampla sa gresim. Muncim, gresim. Important este ca dam informatii, ca spunem lumii ce se intampla. Asta e problema. La partea cu accesul contra cost…Ai impresia ca ziaristii fac voluntariat ? Traiesc cu aer? Cand un ziar produce bani de pe urma informatiei pe care o difuzeaza isi poate permite sa angajeze cei mai buni reporteri, specializati pe domenii. Si atunci creste si calitatea informatiei. Deocamdata informatia pe care o primesti zilnic, este gratuita. Si pentru asta sunt oameni care muncesc zi de zi, aproape ceas de ceas. Pentru asta eu cred ca oamenii astia merita un pic de respect. Chiar daca uneori mai si gresesc, la o litera sau un cuvant.

  6. FG

    luni, 30.09.2013 at 13:18

    Dar nu zice nimeni ca nu meritati respect, ba din contra! eu va multumesc , pentru ca ma mentineti tot timpul la zi cu informatiile si pentru ca ati evoluat mult si v-atiu facut tot mai maricei pe zi ce trece si doresc sa va felicit pentru aceasta. Insa, chiar daca acum inteleg ca nu sunteti multumiti de castigul material- sau v-ati dori sa creasca, pentru ca va dau dreptate, lumea u prea traieste cu aer- nu cred ca nu vor urma si satisfactii profesionale mai mari si si cele banesti. Dar nu cred ca e ok sa te gandesti ca e normal a fi mai putin profesionist daca nu esti inca multumit, ba din contra, ca sa fii multumit si profesional si material trebuie sa faci sacrificii, care, da, implica si munca de voluntariat uneori. In mare insa, va inteleg, va felicit pentru nivelul la care ati ajuns si nu mai doresc sa va judec, deoarece sunt convinsa ca si eu am gresit destul ( poate chiar prea mult!) in viata asta..:) asa ca, tineti-o tot asa si nu va lasati descurajati!

  7. Pingback: JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pentru 2014, pregătirea drumurilor pentru iarnă şi modificarea componenţei CJ | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax