Connect with us
Publicitate

ABRUD

Consilierul local din Abrud, Virgil Narița, decedat, înlocuit de fratele său. Partidul lor nu mai există în Alba

Publicat

v

Consiliul Local Abrud l-a înlocuit joi pe Virgil Narița, fostul primar al comunei Roșia Montană, cu fratele său, Adrian Petru Narița, în funcția de consilier local. Virgil Narița a decedat în urmă cu o lună din cauza unei boli incurabile care a evoluat rapid.

Înlocuirea acestuia cu fratele său nu a fost ușoară, întrucât partidul din care provin cei doi nu mai are organizație locală la Alba. Este vorba despre formațiunea politică înființată de Mircea Geoană, Partidul Social Românesc (PSRo).

Virgil Narița a fost primar la Roșia Montană și un membru de bază al PSD, fiind candidat al USL la primărie. Ulterior a plecat la partidul lui Mircea Geoană, PSRo. Fratele său a fost următorul pe lista acestui partid, depusă la alegerile locale. Partidul nu mai are organizație județeană și mai există la nivel central doar pentru că nu a fost aprobată radierea sa.

PSRo a depus în decembrie 2017 la Tribunalul București o cerere de dizolvare a partidului. Pentru că aceasta a fost netimbrată, instanța a respins-o, dar Partidul Social Românesc a făcut apel, dar Curtea de Apel București a respins apelul ca nefondat. În asemenea situație, PSRo nu a putut fi dizolvat. Formațiunea politică trebuie să revină cu o nouă cerere la instanță, dar doar după ce Biroul Național al PSRo va decide acest lucru însă partidul nu mai are structuri de conducere care săs e întrunească.

Astfel, partidul înființat de Mircea Geoană trebuie să-și continue activitatea, cel puțin până când va înainta instanței o nouă cerere de dizolvare și, implicit, radiere din Registrul partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax