Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Consilierul local din Abrud, Virgil Narița, decedat, înlocuit de fratele său. Partidul lor nu mai există în Alba

Publicat

v

Consiliul Local Abrud l-a înlocuit joi pe Virgil Narița, fostul primar al comunei Roșia Montană, cu fratele său, Adrian Petru Narița, în funcția de consilier local. Virgil Narița a decedat în urmă cu o lună din cauza unei boli incurabile care a evoluat rapid.

Înlocuirea acestuia cu fratele său nu a fost ușoară, întrucât partidul din care provin cei doi nu mai are organizație locală la Alba. Este vorba despre formațiunea politică înființată de Mircea Geoană, Partidul Social Românesc (PSRo).

Virgil Narița a fost primar la Roșia Montană și un membru de bază al PSD, fiind candidat al USL la primărie. Ulterior a plecat la partidul lui Mircea Geoană, PSRo. Fratele său a fost următorul pe lista acestui partid, depusă la alegerile locale. Partidul nu mai are organizație județeană și mai există la nivel central doar pentru că nu a fost aprobată radierea sa.

PSRo a depus în decembrie 2017 la Tribunalul București o cerere de dizolvare a partidului. Pentru că aceasta a fost netimbrată, instanța a respins-o, dar Partidul Social Românesc a făcut apel, dar Curtea de Apel București a respins apelul ca nefondat. În asemenea situație, PSRo nu a putut fi dizolvat. Formațiunea politică trebuie să revină cu o nouă cerere la instanță, dar doar după ce Biroul Național al PSRo va decide acest lucru însă partidul nu mai are structuri de conducere care săs e întrunească.

Astfel, partidul înființat de Mircea Geoană trebuie să-și continue activitatea, cel puțin până când va înainta instanței o nouă cerere de dizolvare și, implicit, radiere din Registrul partidelor politice.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate