Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierul local PSD Alba, Horațiu Clepan: „Încercăm să luăm documentele de la AIDA, noi avem dreptul să le verificăm”

Publicat

Consilierii locali Horațiu Clepan (PSD) și Simone Albani (PNL), desemnaţi responsabili de monitorizarea activităților AIDA-Transport local Alba Iulia, urmează să controleze contractul de transport public încheiat cu municipalitatea. Joi, Horațiu Clepan a declarat că se aștepta la reacția conducerii STP Alba Iulia de a nu fi de acord cu decizia luată în ședința de consiliu local, în ceea ce privește supravegherea activității și a actelor, mai ales cele referitoare la cheltuielile firmei.

Pentru hotărârea luată de consilierii locali, STP Alba Iulia a precizat într-un comunicat remis presei că proiectul prin care două persoane au fost desemnate „să monitorizeze și să controleze derularea contractului cu STP în municipiul Alba Iulia” nu îndeplineşte condiţiile legale, că firma privată nu are un contract prin care să poată fi controlată direct de către CL Alba Iulia, dar că va pune la dispoziţie toate documentele necesare. Totuşi, Horaţiu Clepan susţine că împreună cu Simone Albani, vor încerca să obţină actele de la AIDA, pentru că „ avem dreptul să le verificăm” conform legii, care  obligă consiliile locale să controleze transportul public, din punct de vedere al execuţiei contractului şi al cheltuielilor.

„Într-adevăr, ei nu au legal nicio obligație față de consilierii locali, să ne dea nouă actele, dar considerăm că este o obligație morală, ținând cont că 90% din venituri sunt din partea consiliului local Alba Iulia și a primăriilor membre AIDA. Și dacă se simt curați, nu văd nicio problemă prin care ei să ne pună la dispoziție actele privind achizițiile pe care ei le fac din bugetul consiliului local”. a declarat și consilierul local PSD, Bogdan Medrea. Acesta a adăugat că oricât de mult al cheltui STP Alba Iulia, Consiliul Local trebuie să acopere, plus cei 4,7% profit și consideră moral că este „de bun augur să ne prezinte situația cheltuielilor și a tuturor banilor pe care ei îi cer de la Consililul Local Alba Iulia”.

Reamintim că, în repetate rânduri, Simone Albani a atras atenția că acest contract încheiat între STP Alba Iulia și administrația locală este unul păgubos pentru municipalitate, care anual împovărează bugetul local. Astfel, Horațiu Clepan și Simone Albani au datoria ca, o dată la trei luni, să prezinte informații cu privire la activitatea AIDA Transport Local și STP Alba Iulia.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mihai

    joi, 30.05.2013 at 17:04

    Clepan vorbeste cu capul si este important acest lucru pentru el ca viitor politician. Singurul care recunoaste ca STP nu este obligat sa dea acte consilierilor locali dar ca este o obligatie morala. Cred ca el este bine intentionat si ca are puterea sa spuna adevarul daca afla ceva dar Albani nu este bine intentionat. Se va folosi de situatie in folos personal. Sper ca Clepan sa nu fie un instrument pt Albani care vrea sa bage pe gat STP un contract de asigurari.

  2. Izabela

    joi, 30.05.2013 at 20:17

    degeaba vorbeste Clepan cu capul daca macaronarul isi baga nasul peste tot ca musca in lapte…albani ii acolo doar de a comenta aiurea, fara nici o idee personala ci doar ce i se dicteaza de la spate si de a folosii toate informatiile ce le gaseste la AIDA referitoare la STP pentru un folos mai mare in bani din partea lui L.D….ca doar sa fim seriosi de acolo are atatia bani sa isi cumperere castele si vile in strainatate…

  3. ionut

    joi, 30.05.2013 at 20:25

    Izabela are dreptate….cand a fost sedinta in consiliul local pentru aprobabrea bugetului iatalianu a mers la STP si a obtinut tot ce a vrut fara ca ei sa aiba vreo obligatie si pe urma tot el comenta ca nu intelege… cum se poate ca un astfel de om fara pic de cultura romana si cu o vorbire cel putin criticabila in limba romana a ajuns sa dicteze in consiliul local….pacat ca nu se creeaza posturi pentru tinerii absolventi de la UAB care din neputinta lor de a-si gasi un loc de munca ajung vanzatori la Kaufland cu diploma de master…vrem sa fim vazuti cu ochi frumosi in UE si nu suntem in stare sa luam exemplul nemtilor care atata timp cat exista forta de munca intr-o anumita specializare nu angajeaza din exterior pentru binele tarii si al viitorului lor….la noi care cum vine cu doua macaroane in ghiozdan din alta tara ajunge mare consilier local cu probleme de limba….rusine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax