Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierul local PSD Alba, Horațiu Clepan: „Încercăm să luăm documentele de la AIDA, noi avem dreptul să le verificăm”


Publicat

Consilierii locali Horațiu Clepan (PSD) și Simone Albani (PNL), desemnaţi responsabili de monitorizarea activităților AIDA-Transport local Alba Iulia, urmează să controleze contractul de transport public încheiat cu municipalitatea. Joi, Horațiu Clepan a declarat că se aștepta la reacția conducerii STP Alba Iulia de a nu fi de acord cu decizia luată în ședința de consiliu local, în ceea ce privește supravegherea activității și a actelor, mai ales cele referitoare la cheltuielile firmei.

Pentru hotărârea luată de consilierii locali, STP Alba Iulia a precizat într-un comunicat remis presei că proiectul prin care două persoane au fost desemnate „să monitorizeze și să controleze derularea contractului cu STP în municipiul Alba Iulia” nu îndeplineşte condiţiile legale, că firma privată nu are un contract prin care să poată fi controlată direct de către CL Alba Iulia, dar că va pune la dispoziţie toate documentele necesare. Totuşi, Horaţiu Clepan susţine că împreună cu Simone Albani, vor încerca să obţină actele de la AIDA, pentru că „ avem dreptul să le verificăm” conform legii, care  obligă consiliile locale să controleze transportul public, din punct de vedere al execuţiei contractului şi al cheltuielilor.

„Într-adevăr, ei nu au legal nicio obligație față de consilierii locali, să ne dea nouă actele, dar considerăm că este o obligație morală, ținând cont că 90% din venituri sunt din partea consiliului local Alba Iulia și a primăriilor membre AIDA. Și dacă se simt curați, nu văd nicio problemă prin care ei să ne pună la dispoziție actele privind achizițiile pe care ei le fac din bugetul consiliului local”. a declarat și consilierul local PSD, Bogdan Medrea. Acesta a adăugat că oricât de mult al cheltui STP Alba Iulia, Consiliul Local trebuie să acopere, plus cei 4,7% profit și consideră moral că este „de bun augur să ne prezinte situația cheltuielilor și a tuturor banilor pe care ei îi cer de la Consililul Local Alba Iulia”.

Reamintim că, în repetate rânduri, Simone Albani a atras atenția că acest contract încheiat între STP Alba Iulia și administrația locală este unul păgubos pentru municipalitate, care anual împovărează bugetul local. Astfel, Horațiu Clepan și Simone Albani au datoria ca, o dată la trei luni, să prezinte informații cu privire la activitatea AIDA Transport Local și STP Alba Iulia.

Camelia TOMAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. mihai

  joi, 30.05.2013 at 17:04

  Clepan vorbeste cu capul si este important acest lucru pentru el ca viitor politician. Singurul care recunoaste ca STP nu este obligat sa dea acte consilierilor locali dar ca este o obligatie morala. Cred ca el este bine intentionat si ca are puterea sa spuna adevarul daca afla ceva dar Albani nu este bine intentionat. Se va folosi de situatie in folos personal. Sper ca Clepan sa nu fie un instrument pt Albani care vrea sa bage pe gat STP un contract de asigurari.

 2. Izabela

  joi, 30.05.2013 at 20:17

  degeaba vorbeste Clepan cu capul daca macaronarul isi baga nasul peste tot ca musca in lapte…albani ii acolo doar de a comenta aiurea, fara nici o idee personala ci doar ce i se dicteaza de la spate si de a folosii toate informatiile ce le gaseste la AIDA referitoare la STP pentru un folos mai mare in bani din partea lui L.D….ca doar sa fim seriosi de acolo are atatia bani sa isi cumperere castele si vile in strainatate…

 3. ionut

  joi, 30.05.2013 at 20:25

  Izabela are dreptate….cand a fost sedinta in consiliul local pentru aprobabrea bugetului iatalianu a mers la STP si a obtinut tot ce a vrut fara ca ei sa aiba vreo obligatie si pe urma tot el comenta ca nu intelege… cum se poate ca un astfel de om fara pic de cultura romana si cu o vorbire cel putin criticabila in limba romana a ajuns sa dicteze in consiliul local….pacat ca nu se creeaza posturi pentru tinerii absolventi de la UAB care din neputinta lor de a-si gasi un loc de munca ajung vanzatori la Kaufland cu diploma de master…vrem sa fim vazuti cu ochi frumosi in UE si nu suntem in stare sa luam exemplul nemtilor care atata timp cat exista forta de munca intr-o anumita specializare nu angajeaza din exterior pentru binele tarii si al viitorului lor….la noi care cum vine cu doua macaroane in ghiozdan din alta tara ajunge mare consilier local cu probleme de limba….rusine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 250 de persoane amendate în Alba pentru că nu aveau mască pe stradă sau o purtau necorespunzător, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore au fost depistate 269 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi de peste 7.500 de lei, transmite IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în cadrul acțiunilor de control au fost verificate 85 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 137 de mijloace de transport, din care 70 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.676 de persoane.

Echipele de control au depistat  269 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 7.580 lei.

În municipiul Alba Iulia a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 18 societăți comerciale, 50 de mijloace de transport și au fost legitimate 104 persoane.

Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, din care 28 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Abrud polițiștii au verificat 15 societăți comerciale, au legitimat 68 de persoane și au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 210 polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

”Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Polițiștii vor efectua, zilnic, verificări, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor constata abateri de la normele privind măsurile de protecție, vor lua măsuri”, transmite IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 300 de mașini de transport verificate de Poliția Alba. 103 șoferi amendați, un permis reținut

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au verificat 293 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, transmite IPJ Alba.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 12 -18 octombrie 2020, poliţiştii rutieri din județul Alba au acționat, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și mărfuri dar și pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară de către călători și șoferii de autobuze și microbuze.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 293 de autovehicule, dintre care 131 destinate transportului de persoane şi 162 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, din care 35 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 68 celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, una pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru că nu purtau masca sanitară de protecție, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transportul rutier.

Polițiștii au sancționat și 34 de pasageri care nu purtau masca sanitară de protecție.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru nerespectarea capacităţii de transport, 5 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, două pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

A fost reţinut un permis de conducere.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia infectată cu COVID, cu dosar penal după ce a părăsit domiciliul unde era carantinată. Unde a fost găsită

Publicat

O femeie din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a plecat de la adresa de domiciliu unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul Sars-Cov-2. Aceasta a fost găsită pe raza unui sat din județul Mureș. 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2020 dosarul penal cu nr. 2651/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că:

În data de 14 octombrie 2020, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu se afla la adresa de domiciliu din municipiul Alba Iulia, unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2, fiind ulterior identificată pe raza unui sat din județul Mureș.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT la Ocna Mureș. Pieton acroșat de o mașină, pe o stradă din oraș. A fost transportat la spital

Publicat

masina-politia

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut la Ocna Mureș. Acesta circula pe carosabil, în momentul în care a fost acroșat de o mașină. Se afla sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 8.30, un bărbat de 73 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului din oraș, l-a acroșat pe un bărbat de 37 de ani, care se afla pe partea carosabilă.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru primul și de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru victimă.

Cercetările sunt continuate sub aspctul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate