Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să apeleze la serviciile medicale de la urgența spitalului din Alba Iulia.

Ce spune Mihai Coșer:

„ Pare că s-a gripat chiar și TIMPUL

Ceasurile de la spital sunt și ele infectate. Nu putem călători încă în trecut sau viitor, dar putem ține prezentul prizonier.

Aici, acum, rapid, urgent – par niște chestiuni care încremenesc și domină priceperea oamenilor îmbrăcați în alb. Undeva, într-un colț al camerei de așteptare de la Urgențe, lentoarea ardelenească privește la angajații spitalului și plânge de invidie.

Stau și mă întreb cum e posibil ca speranța și dezamagirea să vină din același loc.

Citește și EXCLUSIV: Autocar cu elevi din Alba, în consemn la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

În mintea mea „rapid” e sinonim cu ceva imperativ. Testul „rapid” de gripă compromite agilitatea. Te duci cu un copil și ai vreme să mai faci unul între timp.

Am stat să mă întreb dacă e normal să mă plâng și, mai ales, dacă ajută cuiva s-o fac aici. Aș vrea să se înțeleagă că nu-i vreau răstigniți pe cei de la spital.

Oamenii ăștia au urmat un ritual medical întrerupt, probabil, de faptul că miezul spitalului, spațiul primelor sinapse din decizia medicală, laboratorul, a ajuns pe terenul suprasolicitării.

Nu m-a deranjat melanjul riscant din sala unde așteptau cei mici un diagnostic, cu părinți care potoleau văicăreala nerăbdării cu un „Imediat!” în care nici ei nu credeau.

Vizuina aia a imunității compromise era acompaniată de halate albe care se scuzau sincer și politicos. Bun, atunci ce?

Ceea ce merită divulgat este maladia ipocriziei voluntare, prin care statul le spune oamenilor „suntem pregătiți”, când proporția celor care pot infirma asta e aproape similară cu numărul bolnavilor din România.

Faptul că în țara avorturilor, copiii nu sunt excluși din jocul cinismului, iar cel mai sigur panaceu este mama.

Ar fi frumos ca singurele fabulații să se petreacă în lumea copiilor, nu pe seama lor.

Încă mai sper la ziua în care Europa nu va mai fi plină de refugiați medicali din România, țara pregătită sa fie nepregătită, unde nu există aritmologi pediatri și abia acum se conturează specializări ca și cardiologia pediatrică.

PS piticii din imagine mi au mâncat covrigii și mi-au băut sucul. Au așteptat trei ore să iasă frățiorul lor.”

Ce spune Mihai Țîra:

„ Spitalul Județean de Urgență ALBA

Mergi de nevoie la primiri-urgențe, după o zi întreagă de vomitat, diaree, frisoane și celelalte simptome asociate.

Aștepți peste 3 ore, vomiți pe hol de două ori sub privirile angajaților din spital, după care ești trimis singur(ă) pe jos 500 metri la centru de permanență Terra Aster, motivul fiind: “suntem prea ocupați, încercați la ei să vă dea o perfuzie.”

Ajungi la centrul de permanență, unde fără consult sau analize, doar din descrierea pacientului, ți se face rețeta (imodium, ceva antivomă și ești trimis acasă fără acea perfuzie, cu recomandarea purtării unei măști pentru cel puțin 2 zile, pentru a evita transmiterea virusului la copil sau alte persoane.

Întrebare: care virus, dacă tu nu ai pus un diagnostic? Iar de la urgențe ești trimis acasă?!?

Fără o perfuzie măcar, în conditiile in care nu poți mânca nimic, ai eliminat tot ce aveai prin toate căile, medicamentele le vomiți când bei apă sau ceai…

Pentru a putea să întrebe dacă este ok, aștept în seara asta, sau cel târziu mâine dimineață, un telefon, de la conducerea Spitalului Județean Alba, Raed Arafat (erau abtibilduri de susținere prin tot spitalul), de la Ministerul Sănătății, etc.

Și nu sunt ironic, sunt doar revoltat, că acea persoană este așteptată acasă de un pui de 2 ani, iar tu ești nevoit să plângi pe holurile spitalului județean, în propria vomă și diaree, nefiindu-ți administrată măcar o amărâtă de perfuzie, să te pună pe picioare, să poți ajunge pe jos unde ai fost trimis…la centru de permanență. Sunt curios ce au scris pe fișa de ieșire.

Update: Enterocolită virală…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. MITA

    sâmbătă, 22.02.2020 at 21:06

    Romania lucrului bine facut,pai cea facut ma nene,iar ai votat gresit !

  2. Wolf Edmond

    luni, 24.02.2020 at 10:20

    Domnul consilier face observații ca să-și admire singur stilul literar. Să îmbrace un halat alb și să vină la Urgențe să presteze zi și noapte între vomă, fecale și sânge dacă se consideră atât de pertinent și preparat în ale medicinei de urgență. Actualul sistem medical din România și funcționarea lui sunt consecința jafului oamenilor politici practicat zilnic și fără rușine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax