Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierul Paul Florea a solicitat Primăriei Alba Iulia locuri gratuite de parcare pentru profesori și investiții la școli

Publicat

Consilierul local independent din Alba Iulia, Paul Victor Florea, i-a cerut primarului Gabriel Pleșa alocarea unui număr de locuri de parcare gratuite pentru fiecare unitate de învățământ din oraș, astfel încât ”profesorii să aibă o mobilitate crescută atunci când vin la școală și să nu întârzie la ore din cauză că nu găsesc loc de parcare”, în contextul în care parcările din municipiu sunt, din 18 ianuarie, taxabile. 

De asemenea, acesta a semnalat o serie de probleme la unitățile de învățământ în care este membru în consiliile de administrație.

”Astăzi am transmis primarului Gabriel Pleșa, domnilor viceprimari și colegilor consilieri câte o informare privind problemele cu care se confruntă cele 3 unități de învățământ în care sunt membru al Consiliului de Administrație.

Colegiul Economic „DPM” are nevoie de schimbarea gresiei din clădirea monument cultural „Căminul Ucenicilor”. În prezent, este foarte degradată, pardoseala are denivelări și reprezintă un adevărat risc de accidentare pentru profesori și elevi.

Grădinița cu program prelungit nr. 11 are nevoie de repararea acoperișului, de un nou sistem de drenaj al apei pluviale, de un nou sistem de iluminat și de marcarea perimetrului grădiniței pentru siguranța celor mici.

De asemenea, e nevoie și de o extindere a grădiniței, deoarece preșcolarii sunt foarte înghesuiți.

Școala „Mihai Eminescu” are nevoie de un parchet nou în sălile de clasă (e foarte uzat), de o nouă instalație electrică (cea actuală e din aluminiu și e suprasolicitată – risc de incendiu), de îmbunătățire a sistemului de încălzire, aer condiționat în sălile de clasă care bat către soare și reabilitarea grupurilor sanitare.

Am indicat domnului primar art. 105, alin. (2), lit. (a) și (i) din Legea educației care prevede temeiul legal în baza căruia autoritatea locală poate interveni, prin finanțarea complementară, să efectueze lucrări dintre cele de mai sus.

Sper că administrația va găsi banii necesari pentru a începe lucrările și a le termina într-un timp care să nu-i afecteze pe elevi și profesori! Investiția în educația orașului este cea mai bună investiție în oraș!

Am mai solicitat primăriei să aloce un număr de locuri de parcare gratuite pentru fiecare unitate de învățământ, astfel încât profesorii să aibă o mobilitate crescută atunci când vin la școală și să nu întârzie la ore din cauză că nu găsesc loc de parcare. Mai mult, e și o formă de respect pentru profesori și serviciul public de învățământ să le permiți să aibă unde parca când vin la muncă” a postat acesta pe contul său de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. cici1800

    joi, 21.01.2021 at 14:20

    bre Floare, ce se mai aude cu pistele alea de bicicleta promise?

  2. Elena

    joi, 21.01.2021 at 14:33

    Dle consilier si pentru ceilalti de ce nu ceri locuri gratuite, si altii muncesc si merg cu masinile la servici. Si ce mai vrei pentru profesori, spor de radiatii nu vrei? Ar trebui dle consilier sa ceri contributii si impozit pentru venitul din meditatii care in perioada pandemiei s-a tinut engros. De ce sa nu ceri pentru parintii care platesc orele copiilor in anii terminali, si nu numai, deoarece nu-s capabili sa faca ore ca lumea on-line. De ce nu le ceri sa fie platiti dupa performanta, nu sa le mai platesti pentru recuperarea materiei. Dle consilier chiar alta idee n-ai avut? De obicei in capanie promiteti printre altele LOCURI DE PARCARE. De ce cereti, mergeti cu idei de a FACE locuri de parcare, nu sa cereti gratuit pt. nu stiu cine, FA PRIMA DATA si pe urma aplica legea.

  3. eu

    vineri, 22.01.2021 at 10:20

    Da,domnule Florea , sunteti un om care a reușit mai bine ca un partid dar datorita nouă ca v-am votat,dar nu va jucați cu focul. Nu urăsc profesorii provin din familie de dascăli adevărați dar nu e cazul sa ii țineți in brate, mai ales in ultima vreme au stat frumos la căldurică au predat nu au predat bani si sporuri au luat, meditații au dat un pic cam mult, ei si cu categoria medici, două categorii supraretribuite, exagerat. De ce oare? Ca au odihnit cel mai bine in vremea asta si banul a venit. Si tot ei au priorități la vaccin. De ce. Profesorii au fost cu munca la domiciliu nu su motive sa se îmbolnăveasca si medicii nu prea au pacienții si au posibilitatea să se îmbrace si sa se protejeze. Si la ăștia le da statul 50-60 lei pe pacient daca se vaccineaza, de ce? Care e meritul lui? Nu l-am văzut din martie 2020 având în vedere că ar trebui să merg lună de lună. Sa ne dea nouă unui om modest 50 de lei ca ne facem vaccinul nu tot lor. Intrebare știți cat a câștigat un medic de prima linie in lupta cu Covidul cum ne place sa ii numim 24.000 lei si sa nu aud pe careva din medici ca o sa comenteze ca ei ce au făcut cat s-au zbătut. Ati avut timp si de propagandă electorală si sa stati pe telefon. Rusine. Voi nu vreti locuri de parcare gratuite? Nu. Ca aveti parcări la spital…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax