Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Concurenţei face investigaţii pe piaţa carburanţilor, după creşterea preţurilor la benzină şi motorină

Publicat

scumpire

benzina, bani, motorina Consiliul Concurenţei urmăreşte evoluţia pieţei carburanţilor, după ce preţurile benzinei şi motorinei au început să crească, în contextul anunţului de la Guvern că sunt majorate accizele.

Companiile petroliere au scumpit benzina şi motorina cu peste 20 de bani pe litru, potrivit stiri.tvr.ro. Consiliul Concurenței  vrea să vadă dacă în spatele scumpirilor se ascund înțelegeri obscure.

La solicitarea TVR, companiile petroliere nu au oferit un punct de vedere. Dacă se va dovedi că scumpirea a fost cauzată de un cartel format de companii, acestea riscă amenzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri, respectiv sute de milioane de euro, potrivit sursei citate.

„Urmărim constant evoluția pieței de carburanți. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem prețurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creșterea accizei și cele pe care le practică acum după creșterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat prețurile, întâi la pâine și apoi la alimente. Același lucru îl facem în momentul de față la carburanți. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creșteri excesive, nejustificate de preț, atunci o să intervenim. Momentan strângem date”, a declarat, marți, la Senat, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, citat de Agerpres.

A explicat că vrea să creeze o platformă unde cetățenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor.

„Vrem să creăm și o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurența între lanțurile de benzinării”, a adăugat Chirițoiu.

surse: stiri.tvr.ro, agerpres.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax