Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Concurenţei: Facturile la energia electrică vor crește. Prețurile vor tinde să se alinieze cu țările din UE

Publicat

stalpi curent

Președintele Consiliul Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, a transmis că facturile la curent se vor majora. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care prețul energiei electrice în celelalte ţări europene este mai mare decât la noi.

Nu doar consumatorii casnici vor fi afectaţi de majorări, ci şi cei industriali.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat la Digi24 că preţurile vor tinde să se alinieze cu ţările cele din jur şi din restul Uniunii Europene.

„Alinierea se face în sus, dar nu înseamnă că nu se va putea face şi în jos. Preţul energiei electrice a crescut şi în UE, asta va fi şi la noi. În acest sens merg lucrurile acum.

O veste mai puţin bună pentru consumatorii de electricitate, avem companii mari consumatoare de electricitate, Alro Slatina, Sidex Galaţi, produsele lor vor deveni prea scumpe.

Există măsuri de sprijin pentru ei, mecanism de subvenţionare a producătorilor de energie verde, dar mai sunt şi alte taxe aplicate energiei electrice. Una din varinate e să vedem dacă putem acorda şi alte tipuri de scutiri pentru consumatorii mari industriali.

Pentru producători nu e rău.

În ceea ce îi priveşte pe consumatorii casnici, subvenţiile au dispărut. În esenţă trebuie să definim consumatorii vulnerabili care vor fi sprijiniţi de stat, pentru care consumul de electricitate sau gaze presupune o sumă mare din veniturile lor. Pentru ei vor fi subvenţii”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax