Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Consiliul Concurenţei: Suspiciune de încălcare a legii la CISEROM SEBEŞ. Riscă amenzi de maximum 4% din cifra de afaceri

Publicat

consiliul concurentei Suspiciuni de încălcare a legii concurenţei la compania Ciserom din Sebeş, pentru înţelegeri cu cinci distribuiori la stabilirea preţurilor de vânzare. Anunţul a fost făcut vineri, la Alba Iulia, de şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Acesta a anuţat că împreună cu alţi reprezentanţi ai instituţiei sunt în vizită în Regiunea Centru, pentru audieri la diferite companii, unde există suspiciuni  de încălcare a legii concurenţei.

Şeful Consiliului Concurenţei a declarat că din judeţul Alba, compania la care există suspiciuni de înţelegere cu distribuitorii este Ciserom Sebeş. Sunt vizaţi şi şase distribuitori – Pamina Impex SRL din Dej, judeţul Cluj, Distritex Sport SRL din Şura Mare, judeţul Sibiu, Ema SRL din Slatina, Ve Com SRL din Braşov, Total Tex SRL din Sibiu şi Comimpex SRL.

bogdan chiritoiu, consiliul concurentei „Suntem aici, pentru a avea o şedinţă, o audiere privind suspiciunea e încălcare a legii în ceea ce priveşte câteva companii din această regiune. Abordarea noastră când avem cazuri locale este să nu îi punem pe drumuri să vină la Bucureşti, ci să ne deplasăm noi, este mai simplu pentru ei. Companiile au primit un dosar de investigaţie în care li se spune de ce crede echipa de investigaţie că au încălcat legea, ei au avut posibilitatea să se apere. O să-i ascultăm astăzi, şi în următoarele săptămâni luăm o decizie să vedem dacă au încălcat legea sau nu.

Dacă vom constata încălcarea legii vor fi sancţiuni, probabil la nivel mediu, suspiciunea aici este de aşa numitul acorduri verticale, deci o înţelegere între o companie şi cei cu care intră în relaţii comerciale, cu distribuitori sau furnizori”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

Pentru suspiciunea de înţelegere între distribuitori, pentru stabilirea preţului de vânzare, şeful Consiliului Concurenţei a precizat că sancţiunea va fi la nivel mediu, respectiv 2-4% din cifra de afaceri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax