Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Concurenței vrea benzinării la supermarketuri, după modelul din vestul Europei. Alte propuneri

Publicat

carburantiPreședintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, dorește să afle de ce nu există benzinării la supermarketurile de la noi, așa cum se întâmplă în vestul Europei. De asemenea, Chirițoiu susține că pe autostrăzi ar trebui să existe și benzinării ale companiilor care nu sunt prezente în momentul de față pe tronsoanele respective.

De asemenea, Consiliul Concurenței propune crearea unei aplicații care să le arate șoferilor cât costă combustibilul la benzinăriile din zona în care se află. Instituția vrea să afle de ce nu există benzinării la supermarketurile de la noi, așa cum se întâmplă în vestul Europei.

„În țările din vestul Europei, marile lanțuri de magazine au și benzinării, cum ar fi Carrefour în Franța. Dacă marile lanțuri de magazine (n.r. din România) și-ar deschide pompe, am vedea o creștere pe piață. Trebuie să vedem care este problema lor, de ce nu este atractiv pentru ele să deschidă benzinării, dacă se dau prea greu autorizații, de exemplu”, a arătat președintele Consiliului Concurenței.

Acesta a susținut că pe autostrăzi ar trebui să existe și benzinării ale companiilor care nu sunt prezente în momentul de față pe tronsoanele respective. „Să fie mai ușor să se înființeze benzinării, iar pe autostrăzi să existe diversitate”, a explicat Chiritoiu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albanezul

    marți, 26.01.2016 at 12:53

    Pot sa fie 1000 de benzinarii in fiecare oras,cum preturile difera cu maxim 10bani..este frectie la picior de lemn! Pacat ca romanul isi confirma mereu lipsa totala de spirit…sa fi pus toti de la acceasi firma macar o luna! Nu ajunge ca statul taxeaza si ia 50% din pretul de la pompa,avem si salarii de mizerie caci de’…sa nu fuga investitorii in tari mai bune pt ei…Undee???? Lol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax