Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Consiliul de administrație al școlii, noi reguli: nu au acces persoanele condamnate penal și profesorii sancționați disciplinar

Publicat

Noi amendamente au fost adoptate, marți, de către Comisia de Învățământ din Camera Deputaților, la legea Educației.

Este vorba despre modificări la regimul incompatibilităților pentru participarea în consiliile de administrației ale unităților de învățământ.

Articolul 123, alineatul 8:

„Cu excepția directorului și directorului adjunct, nu poate face parte din consiliul de administrație personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, precum și personalul didactic auxiliar care are și calitatea de părinte al unui elev înmatriculat în respectiva unitate de învățământ, respectiv persoana care a fost condamnată pentru o faptă penală săvârșită cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării, sau cadrul didactic care are o sancțiune disciplinară neradiată“.

Mențiunea privind persoana condamnată sau sancționată aparține USR, cu preluarea de către comisie a amendamentelor și susținerea Ministerului Educației, potrivit edupedu.ro.

De asemenea, „hotărârile privind angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, răspunderea disciplinară şi disponibilizarea personalului didactic” vor fi luate, la nivelul unităţii de învăţământ, de către consiliul de administraţie, cu votul majorității membrilor consiliului de administrație“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax