Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean Alba a alocat 750.000 de lei pentru unele ramuri sportive din Alba. Vezi reacția unuia dintre finanțatorii echipei de fotbal FC Unirea

Publicat

Consiliul Județean Alba a aprobat, joi, propunerile de finanțare pentru două cluburi sportive și pentru Asociația Județeană de Fotbal Alba. Sportul județean a primit 750.000 de lei de la autoritățile județene, însă fotbalul a fost lăsat pe dinafară.

Cluburile finanțate sunt CS Universitatea Alba Iulia, cu suma de 400.000 de lei pentru susținerea activității în anul 2012 şi CS Unirea, cu 150.000 de lei pentru susținerea proiectului”Vis Olimpic”. Conducerea clubului albaiulian intenționează ca în anul 2012 să aibă un participant la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi în 2016, la Rio de Janeiro.

Asociația Județeană de Fotbal a primit și ea 200.000 de lei de la bugetul județean pentru returul competițional al sezonului 2011-2012. Banii vor fi folosiți pentru organizarea celei de-a doua părți a campionatului, pentru premierea echipelor fruntașe, precum și acordarea de premii pentru remarcații competiției (golgheter, cel mai bun jucător, trofeul fair-play etc).

Directorul de la CS Unirea, Marius Anghel, se bucură  de faptul că CJ Alba îi susține proiectele. ”În fiecare an, Consiliul Județean ne-a aprobat susținere financiară, noi am fost economi și am cheltuit în 2011 doar 90.000 din 300.000 de lei. Banii ne ajută, cu ei putem să ne trimitem sportivii la mai multe competiții. Tot din acești bani se plătesc indemnizațiile sportivilor, dar primordială e partea de pregătire, care înseamnă medicamentație, cantonamente”, a declarat Marius Anghel.

Indemnizațiile lunare la CS Unirea Alba Iulia variază între 50 și 500 de lei, iar clubul are peste 200 de sportivi legitimați la această oră.

Nici un ban pentru fotbal. Oliviu Feneșan: ”Rezultatele Unirii se văd când 20 de jucători au trecut pe la loturile naționale”

Vicepreședintele Unirii, Oliviu Feneşan, a răbufnit la aflarea veștii că  autoritățile județene au acordat 750.000 de lei pentru CS Universitatea, CS Unirea și AJF Alba. Mai întâi, acesta a refuzat să comenteze, însă ulterior a declarat: ”Întrebați-l pe domnul Dumitrel, eu nu am ce să comentez pentru că comentariile mele s-au văzut. O să venim și noi și o să ne spunem punctul de vedere într-o conferință de presă. Dezamăgirea mea o să i-o transmit domnului Dumitrel prin poștă. Dacă dânșii așa consideră. Rezultatele Unirii Alba Iulia se văd când 20 de jucători au fost la loturile naționale. Să facă comparația cu ce a produs Progresul Fărău, acum și Fărăul trăiește prin o fostă glorie a Unirii, Ovidiu Maier. De la Abrud, Baia de Arieș, Sebeș, Aiud, Fărău, Ighiu câți jucători au apărut? Că toți jucătorii care îi creșteam noi îi împrumutam la echipe de Liga a IV-a și apoi se întorceau la noi”.

De partea opusă, președintele Consiliului de Administrație, Marian Sarmeș a replicat scurt: ”Nu mă interesează ce gândește Dumitrel dacă își bat joc de fotbal treaba lor, asta este, nici o problemă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. michelangelo

    joi, 26.01.2012 at 20:19

    pai cu bani de la buger sa te tot numesti finantator de echipa si presedinte al consiliului de administratie. ar fi bine acum, daca tot îi intereseaza profund soarte echipei de fotbal, ca sa gaseasca sponsori, sau sa sponsorizeze chiar membrii consiliului de administratie ca tot sunt oameni bogati. cu banii altora sa te tot dai rotund.

  2. un albanez

    joi, 26.01.2012 at 21:47

    Nu va este rusine ca ati pierdut atatia jucatori gratuit, ca ati construit blocuri si ca nu ati avut niciun fel de rezultate. l-ati acuzat pe Malusel si ati ajuns sa **** mai mult decat el. Voua nu ca ar trebui sa va dea bani , voua ar trebui sa va ceara socoteala pentru ce ati **** ******…. In locul tau as baga capul la cutie tu ai ***** si de la Unirea si de la statiune si de la Ocna Mures si vei **** de oriunde ai fi… asta e natura ta…ce drept la replica poti sa dai tu…care nu legi trei vorbe ….asta e un *****…ascunde-te mai bine … e destul !

  3. doru

    vineri, 27.01.2012 at 12:20

    nelutu popa,sandu kalanyos si ursu vasile au crescuti cei 20 care au mers la loturiile nationale este vb de jucatori ca ;gicu grozav,cipri selagea,dinu moldovan,cristea calin,stanciu nicusor,ilie ioan,giurgiu alexandru,fabian himcinschii,suler eduart,ignat vlad,morar.
    voi conducatorii nimic nu ati facut zero pt ei sa stie toata lumea
    acesti copii au adus clubului peste 600.000 de euro iar voi conducatorii nu ati dat nici 10% la club
    ASA CA CIOCU MIC SARMES,TRIFAN SI FENESAN

  4. jean

    vineri, 27.01.2012 at 12:35

    păcat…mare păcat ! ! bine că supravieţueşte Zlatna şi alte echipe de doi lei şi Unirea dispare după 88 de ani ! se răsucesc fondatorii în mormînt ,măi oltean portocaliu ! oricum eu o să fiu în tribună chiar dacă se retrage echipa la fiecare meci pe care trebuia să-l joace ! o să fiu acolo şi-o să strig Hai Unirea Alba ! !

    PS mi-au dat lacrimile ….! !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax