Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean a alocat 120.000 de lei Agenției Locale a Energiei Alba, pentru implementarea unor proiecte locale în anul 2014

Publicat

Consilierii județeni au aprobat în ședința de joi proiectul de hotărâre privind aprobarea susținerii activităților Agenției Locale a Energiei Alba (ALEA). Din bugetul judeţean sunt alocaţi 120.000 de lei pentru anul 2014, ce reprezintă cofinanţare pentru implementarea unor proiecte de energie verde.

Consiliul județean Alba a elaborat și înaintat Comisiei Europene (în cadrul programului Intelligent Energy-Europe (IEE) proiectul comun „Crearea a trei Agenții de Management Energetic în La Manche (Franța), Alba (România) și Ios (Grecia)”, pentru a crea la nivelul județului o Agenție Locală a Energiei, se precizează în documentaţia de proiect.

Începând cu luna martie 2008, pe o perioadă de 3 ani de activitate, perioadă de finanțare europeană, ALEA a reușit să-și atingă țintele propuse, raportate periodic, înaintate către EACI, fiind aproape de verificatorii europeni, acest fapt demonstrând realizarea cerințelor proiectului asumate prin contract.

Perioada imediat următoare după încheierea acordului de grant cu EACI este de traziție de la finanțare asigurată integral prin proiect, la asigurarea unei finanțări combinate – bugete locale, fonduri europene, fonduri private de activitate de consultanță etc.

În cursul anului 2014 va continua implementarea proiectelor europene începute în anii anteriori, existând și propuneri noi care vor fi înaintate spre finanțare.

Principalele proiecte care vor derula în 2014 cor viza în special activități de colaborare și schimb de bune practici, promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, proiecte de cercetate/dezvoltare în domeniul de activitate specific, proiectelor de planificare energetică.

Pentru implementarea acestor proiecte este necesară o cotă de cofinanțare, care trebuie asigurată de către ALEA în perioada de implementare a proiectelor.

Ca urmare în 2014 este nevoie de completarea sumelor financiare disponibile ALEA, pentru susținerea desfășurării activităților activităților agenției, cu suma de 120.000 lei, sumă care este prevăzută în bugetul local al județului Alba, se mai arată în raportul de specialitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax