Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor Alba îndeamnă elevii să participe la ora de religie doar dacă doresc, nefiind obligaţi să se înscrie

Publicat

ora-de-religieCa urmare a intrării în vigoare a decizii Curții Constituționale a României nr. 669/12.11.2014 cu privire la înscrierea la ora de religie, Consiliul Județean al Elevilor Alba îi îndeamnă pe elevi să participe la ora de religie doar dacă doresc să facă acest lucru, conform propriei libertăți de conștiință.

Decizia Curții Constituționale a intrat în vigoare pe 23 ianuarie, la data publicării în Monitorul Oficial al României, dar nicio instituție de învățământ din țară nu respectă până în prezent această decizie, a transmis președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, Oscar Gal. Conform deciziei Curții, participarea la ora de religie se face printr-o solicitare scrisă a elevului dacă acesta este major sau a părintelui/tutorelui legal în cazul în care este minor, motivarea curții fiind aceea că trebuie respectată libertatea de conștiință și religie a elevului.

”Așteptăm cu interes adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege care să conformeze Legea Educației Naționale la decizia CCR și milităm totodată pentru implementarea de urgență a unei metodologii prin care să se efectueze înscrierea sau nu la ora de religie. Odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curții, ora de religie se desfășoară momentan ilegal, până la normarea juridică a textului de lege din LEN de către Parlamentul României. Astfel, elevii din întreaga țară nu mai pot fi constrânși să participe la ora de religie, ei putând să facă totuși acest lucru printr-o solicitare scrisă.

Consiliul Județean al Elevilor Alba îî îndeamnă pe elevi să nu se lase manipulați de eventualele presiuni din partea unor cadre didactice care să îi oblige să se înscrie la ora de religie. De asemenea, îi încurajăm pe elevi să semnaleze posibilele abuzuri organelor de justiție și Inspectoratului Școlar Județean Alba”, se mai precizează în comunicat transmis de președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, Oscar Gal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Oscar Sr

    miercuri, 18.02.2015 at 11:28

    Oscar Gal, te–ai sters de lapte pe botic inainte sa vorbesti?

    • Cornel Creţu

      joi, 19.02.2015 at 08:16

      Oscar Sr, doar atât poţi, să fii bădăran? E de înţeles… îndoctrinarea religioasă ţi-a anihilat simţul moral.

      • cineva

        vineri, 20.02.2015 at 20:18

        Si voua ,ateilor, v-a fost anihilat simtul respectului pentru o cultura ce dainuieste de doua mii de ani.

        • Bunagluma

          sâmbătă, 21.02.2015 at 15:54

          Cultura asta care dainuieste de doua mii de ani, ce a facut in tot acest timp? Raspunsul e unul foarte simplu.. A manipulat populatia si a indocrinat mii de generatii „sa creada, nu sa cerceteze”!

  2. ana

    joi, 19.02.2015 at 10:12

    Nu poti sluji noii ordine mondiale dc il cunosti pe Dumnezeu care ne a creat liberi

    tre sa nu mai afle de El copiii ca sa devina mai usor de manipulat

    • Morons

      joi, 19.02.2015 at 13:05

      Si tu trebuie sa faci cunostinta cu o carte de gramatica.

  3. Papadopolina

    joi, 19.02.2015 at 22:15

    Oscar Gal ….pacat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax