Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba: Plafonarea decontării navetei şcolare un dezavantaj pentru unii elevi

Publicat

În ceea ce privește măsura propusă de Ministerul Finanțelor, care prevede decontarea abonamentelor de transport, începând cu suma de 26 lei/abonament/lună pentru distanța de 3 km, iar pentru distanțele ce depășesc 3 km, până la limita de 50 de km, suplimentarea sumei cu 2 lei pentru fiecare kilometru, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba consideră ca fiind una dezavantajoasă. Asta pentru că la o parte dintre elevii navetiști, în unele cazuri, li se va deconta doar o treime din costul total al abonamentului.

Guvernul nu a plătit nici până în acest moment suma necesară decontării transportului elevilor în acest an școlar, de aceea este posibil ca din toamnă rata abandonului şcolar să crească.

Membrii Consiliului Elevilor Alba susțin că problema deconturilor este cauzată de subfinanţarea sistemului educaţional și nu de alte cauze externe. Din acest motiv solicită guvernului respectarea legii educaţiei privinţa alocării a minimum 6% din PIB pentru educaţie.

Aceștia mai precizează că această reglementare ar fi neconstituțională în contextul în care Guvernul nu poate emite ordonanţe în domeniul legilor organice, iar reglementarea învăţământului se face prin lege organică.

În cazul în care acest proiect de ordonanţă va fi adoptat, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a anunțat că își rezervă dreptul de a folosi orice mijloc legal de aparare a drepturilor și intereselor elevilor din România.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax