Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor Alba solicită organizarea unei dezbateri publice referitoare la bugetul local

Publicat

Consiliul Județean al Elevilor Alba, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită factorilor decidenți de la nivel județean și de la nivelul localităților Alba Iulia, Aiud, Blaj și Sebeș, o dezbatere privind bugetul local al județului și al localităților.

„Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli”, au transmis reprezentanții elevilor din Alba. 

Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile care pe care le urmăresc.

La nivel național, Consiliul Național al Elevilor a reușit să convingă factorii de decizie să impună un prag minim al burselor acordate în sistemul de învățământ românesc. Astfel, după demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor, de 100 de lei pe lună.

„În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean, dar și la nivel local despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean Alba și Consiliile Locale ale municipiilor Alba Iulia, Aiud, Blaj și Sebeș le vor aloca pentru învățământ. Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul Alba să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, paza și protecția elevilor, digitalizarea educației și altele”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.

Cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județul Alba sunt invitate să se alăture demersului elevilor pentru a aduce pe agenda autorităților județene și locale teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică elevilor din județul Alba.

„Elevii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de școlarizare, iar cel mai eficient mod prin care autoritățile locale pot contribui la creșterea calității actului educațional este prin creșterea finanțării complementare a unităților de învățământ. Elevii au nevoie de o finanțare adecvată, prin care ei să beneficieze de un mediu școlar sigur și incluziv. Îi rugăm pe reprezentanții municipalităților să ne accepte invitația de a organiza aceste dezbateri, iar împreună să găsim cele mai eficiente soluții pentru problemele pe care beneficiarii principali ai educației le întâmpină”, a declarat Katharina – Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax