Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba a adjudecat la licitație sediul „Proiect Alba” SA contra sumei de 600.000 de euro


Publicat

Consiliul Județean Alba a adjudecat sediul „Proiect Alba” SA la licitația organizată de AFP, marți. Este vorba de trei etaje ce formează clădirea scoasă la licitație publică și care vor intra în proprietatea CJ Alba contra sumei de 600.000 de euro.

Spațiul va fi folosit pentru mutarea unor birouri ce funcționează în prezent în incinta Palatului Administrativ. Imobilul adjudecat la licitație are în total 911 metri pătrați, iar clădirea este situată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68.

Clădirea și terenul aferent au fost scoase la vânzare la prețul de pornire de 5.502.800 lei, dar la licitațiile anterioare nici un investitor nu s-a arătat interesat. După achiziționarea acestui imobil, Consiliul Județean Alba va soluționa problema lipsei de spațiu cu care se confrunta atât CJ Alba, cât și Curtea de Apel Alba Iulia, care împart în prezent Palatul Administrativ.

CJ Alba a adjudecat clădirea la cea de-a treia licitație organizată de AFP la prețul de 2.751.400 lei. La prima licitație, prețul de pornire a fost de 5.502.800 lei, iar la a doua licitație prețul a fost redus cu 25%, respectiv 4.127.100 lei. La licitația de marți, prețul de pornire a fost redus cu 50%, iar CJ Alba a fost singurul ofertant.

“Proiect Alba” SA avea la 30 iunie 2012 datorii cumulate la bugetul consolidat al statului în sumă de 1.115.110 lei, din care 758.283 la bugetul de stat, 263.309 la bugetul asigurărilor sociale de stat, 87.976 lei la bugetul asigurărilor de sănătate și 5.542 de lei la bugetul asigurărilor de șomaj. La licitația organizată de AFP, statul are prioritate în recuperarea datoriilor în fața instituțiilor private dat fiind faptul că, imobilul este deja ipotecat la BCR.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

13 Comentarii

13 Comments

 1. Pilu

  miercuri, 31.10.2012 at 13:06

  Ce afacere perfecta a facut CJ, Felicitari !. Cine este manager si cine sunt oare in consiliu de administratie la acest ,, Proiect Alba SA”, merita facut afaceri cu ei daca mai au ceva de vanzare ?

 2. Un albaiulian

  miercuri, 31.10.2012 at 16:23

  Haide ma nu s-a interesat nimeni la 600000 euro? adica chiar nu s-a gasit nimeni sa puna un dosar acolo? ne credeti dobitoci? adica un conac la cricau se vinde cu 500000 de euro si o cladire de 911 mp in centrul orasului merita numa 600000 de euro? Hotiilor sa ne pupati in *** toti!!!
  Pt Pilu: Harda Doina – a condus Proiect Alba din 95, si ghici cine l-a bagat in faliment?

 3. Aurelia G

  miercuri, 31.10.2012 at 19:32

  Ar fi foarte bine pentru Alba Iulia, daca Consiliul Judetean ar aloca spatiile respective pentru Universitatea Tehnica din Cluj. Ganditi-va ca eu am putut face o facultate tehnica serioasa datorita eforturilor uriase facute de cei de la Politehnica din Cluj. Ar fi cazul ca si judetul Alba sa faca acest gest pentru ei.
  Totusi nu inteleg de ce Clujul nu a fost interesat de spatiu si de ce nu a participat la licitatie? O destinatie mai potrivita- spatii pentru invatamantul superior universitar- nu se poate gasi acestui spatiu ! Sa tot faci birouri pentru functionari, al caror numar se va reduce oricum sau sali de judecata sau… in detrimentul invatamantului este absolut incorect. Da-i doamne minte romanului !

  • Anonim

   joi, 01.11.2012 at 14:35

   Pacat de prestigiul care il are Universitatea Tehnica din Cluj Napoca…la ce scoala se face aici la Alba…e nimic…iasa niste ingineri care nu au habar cu ce se mananca ingineria…asta e JALNIC din PACATE!!!!si se mira rectoratul Universitatii ca raman fara studenti la Cluj…pai cum sa mai mearga la Cluj, cand aici se dau diplome ca pe banda rulanta????

 4. carla

  miercuri, 31.10.2012 at 22:14

  OARE NU VEDE NIMENI CE MANARII FACE MUSTECACIUL ASTA?AUZI CA LICITATIE PUBLICA?PAI CU 600 000 ERA COADA DE OAMENI DE AFACERI DIN TOATA TARA .VENEAU INVESTITORI STRAINI SI BANI IN JUDET?DUMITREL ASTA HABAR NU ARE DE NIMIC NUMAI INCURCA SI FACE ABUZURI PESTE ABUZURI?ALOOOOO DNA FITI PE FAZA!

 5. carla

  miercuri, 31.10.2012 at 22:20

  D NULE PRESEDINTE CUMPARA PE BANII TAI NU PE BANI PUBLICI? IEI DECIZII DE CAPUL TAU !IN LOC SA ADUCI BANI ..STRICI BANI!.SI MAI ALUNGI SI INVESTITORI!.NO DA LE MA TU DE LUCRU ANGAJATIILOR DE LA ALBA PROIECT!SCOATE I IN STRADA !SI APOI APUCA TE MA PE BANII NOSTRII SI RENOVEAZA CA SA TE PLIMBI TU CU MAPETII TAI PRIN CLADIRI CARE AR FI PUTUT PRODUCE!

  • carlissima

   joi, 01.11.2012 at 15:57

   ******, limbajul te tradeaza! esti din partidul popo(r)ului : isterica si analfabeta. Din pacate tot mai multi ca tine!!!

 6. zmar2

  miercuri, 31.10.2012 at 23:23

  Falimentul firmei Proiect SA si implicit aceasta manevra mascata in licitatie publica reprezinta rezultatul razboiului dus de cativa ani intre tovarasul colonel Hava si tovarasa Harda.Aceasta firma nu a avut lucrari semnificative in zona deoarece nu avea culoarea politica adecvata vremurilor, a avut doar lucrari de valoare infima la dracu in praznic gen Golesti .Dormiti linistiti, sistemul lucreaza pt dumneavoastra.

 7. Pingback: Consilierii județeni au aprobat cumpărarea spațiului „Proiect Alba”. Aici se va muta Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului | Alba24

 8. Pingback: CJ Alba cumpără la licitație terenul din jurul fostei clădiri “Proiect Alba”. Vrea să amenajeze parcări, garaje și rampe | Alba24

 9. Pingback: CJ Alba a cumpărat terenul din jurul clădirii Proiect SA, cu 182.000 de euro. Vor fi amenajate parcări pentru sediul Direcţiei Copilului | Alba24

 10. Pingback: De LUNI: Trei servicii de la DGASPC Alba se mută în sediul nou de pe strada 1 Decembrie. Vezi programul | Alba24

 11. Pingback: CJ Alba şi-a bugetat 15,2 milioane lei pentru amenajarea viitorului sediu de lângă Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia cu simptome COVID-19 nu a putut fi testat din cauza unui protocol neînțeles de medicul de familie

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia care a rămas fără gust și miros, iar în urmă câteva zile a avut febră 38 de grade și frisoane, nu a putut fi testat pentru COVID-19, gratuit, la Spitalul Județean din Alba Iulia, din cauza unui protocol de lucru neînțeles sau neștiut de medicul său de familie, încheiat între medicii de familie din Alba Iulia și unitatea medicală. 

Tânărul a relatat pentru alba24.ro cum s-a plimbat pe străzi, vineri, 23 octombrie, între spital și medicul de familie și până la urmă a ajuns acasă fără a fi testat.

Între Spitalul Județean din Alba Iulia, Asociația Medicilor de Familie din municipiu și Colegiul Medicilor a fost încheiat un protocol comun de lucru pentru a stabili exact cum ajunge un pacient care se prezintă la medicul de familie cu simptome COVID-19 să fie testat la punctul de recoltare din curtea spitalului.

Procedura este una simplă și a fost comunicată medicii de familie, potrivit reprezentanților spitalului, prin Asociația Medicilor de Familie.

Ce s-a întâmplat mai exact

Potrivit tânărului, care a dorit să rămână anonim, duminică seara, 18 octombrie, a avut febră 38 de grade și frisoane.

Luni s-a prezentat la medicul de familie, care i-a dat un tratament pe bază de antibiotic și concediu medical.

Marți acesta a rămas fără gust și fără miros – simptom întâlnit foarte des la persoanele infectate cu COVID-19.

Acesta a stat acasă izolat și a sperat că tratamentul își va face efectul. Când a văzut că nu simte nici o schimbare, a sunat iar la medicul de familie, care l-a sfătuit să sune la 112 și să ceară o ambulanță.

Vineri, 23 octombrie, a sunat la 112, dar, nefiind confirmat pozitiv pentru coronavirus, dispeceratul l-a îndrumat să meargă de unul singur la punctul de recoltare al Spitalului Județean din Alba Iulia, situat în curtea unității medicale.

Ajuns la punctul de recoltare, i s-a comunicat că are nevoie de o trimitere de la medicul de familie pentru test COVID-19 ( gratuit) și Anexa2.

Tânărul s-a întors la medicul  de familie și i-a precizat că are nevoie de trimitere și de anexa respectivă. Însă medicul de familie nu ar fi știut ce trebuie să conțină anexa respectivă. Deși a dat mai multe telefoane la instituții în domeniu, nu s-a lămurit.

Între timp, tânărul  din Alba Iulia s-a întors acasă, unde vrea să stea în izolare pentru 14 zile. Apoi firma pentru care lucrează l-a programat contracost la un test pentru coronavirus peste 14 zile. Cert este că nu a putut fi testat, deși are simptome asemănătoare COVID-19.

Cum funcționează protocolul comun de lucru și ce este Anexa 2

Reprezentanții spitalului din Alba Iulia au făcut o serie de precizări legate de protocolul încheiat.

Protocolul a fost făcut pentru a gestiona cât mai bine persoanele care au simpome COVID-19 și se prezintă la medicul de familie. Până acum, medicii de familie îi trimiteau pe cei cu simptome la Unitatea de Primiri Urgențe, iar acolo exista riscul să se formeze aglomerație, iar oamenii să aștepte pentru o testare ore întregi.

Din acest motiv, a fost încheiat între spital, Asociația Medicilor și Colegiul Medicilor un protocol comun de lucru.

Ce trebuie să facă un medic de familie din Alba Iulia dacă are un pacient cu simptome COVID-19

Medicul de familie consultă pacientul și, dacă constată că are simptome asemănătoare COVID-19, îl programează pe acesta pentru testare la punctul de recoltare din curtea spitalului din Alba Iulia.

Mai exact, medicul emite un bilet de trimitere, apoi, la numărul de telefon pus la dispoziție de unitatea medicală, programează pacientul pentru testare.

Apoi descarcă, de pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Anexa 2 pe care o trimite completată pe o adresă de email pusă tot la dispoziție de spital.

Anexa 2 poate fi descărcată de AICI

După programare, îi comunică pacientului ziua și ora la care acesta a fost programat pentru testare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Bărbat CONDAMNAT pentru jigniri și amenințări pe Facebook la adresa primarului din Blaj și a mai multor oficiali din volei

Publicat

Un bărbat care a adus în mod repetat jigniri, acuzații mincinoase și amenințări pe rețeaua de socializare Facebook la adresa primarului din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, președintelui FR Volei, Gheorghe Vișan, dar și unor sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc și internațional, a fost condamnat de Judecătoria Iași la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 de lei, daune morale. 

„ALEA JACTA EST! La Iași, justiția face dreptate și condamnă la despăgubiri persoana din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care postează pe grupul „Volei România”!

Judecătoria Iași a postat, pe portalul instanțelor de judecată, soluția pronunțată în dosarul civil nr. 34.872/245/2017, prin care numitul R. S., persoana care se ascude sub pseudonimul „Sorin Roman”, a fost condamnat, în primă instanță, la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 lei – daune morale, în favoarea reclamanților Vișan Gheorghe, Cardoș Horia și Rotar Gheorghe Valentin.

După aproape doi ani de proces, Judecătoria Iași a făcut dreptate, iar prin sentința pronunțată a arătat că nimeni nu poate profera jigniri, acuzații mincinoase sau amenințări pe o rețea de socializare, ascuzându-se în spatele unui pseudonim, fără ca aceste acțiuni să nu fie sancționate de instanța de judecată!

CSM Volei Alba Blaj salută acest succes în instanță, prin care a fost protejată onoarea și demnitatea reclamanților și a familiilor acestora, împotriva acțiunilor persoanei din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care prin postările sale în spațiul public, pe grupul „Volei România”, a crezut că i se permite orice, cu oricine și oricât! În același timp, această soluție a instanței este reparatorie pentru demnitatea murdărită a atâtor sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc și internațional, pe care personajul – „ Sorin Roman” – i-a „bălăcărit” constant în acești ani, fără a-i cunoaște sau a-i întâlni vreodată pe majoritatea dintre ei!

Judecătoria Iași a înțeles că demnitatea oamenilor, performanțele unui oraș și munca unui club nu pot fi călcate în picioare la nesfârșit, în numele unui pseudojurnalism sportiv sau a unei false libertăți de exprimare duse la extrem, de o persoană ascunsă în spatele unui pseudonim!

Această soluție este o mare victorie a onoarei și a valorilor umane împotriva tuturor acelora care cred că în România de azi li se permite orice!”, au scris reprezentanții Volei Alba Blaj, vineri, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focare noi de COVID la Spitalul Județean Alba, la IPJ și la Evidența Populației, apărute după testarea masivă a angajaților

Publicat

Trei noi focare au fost descoperite în Alba, în urma testării de joi. Este vorba despre mai multe persoane infectate la Inspectoratul Județean de Poliție Alba, la Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia și la Serviciul de Evidență a Populației (SPCLEP) din cadrul Primăriei Alba Iulia. 

Potrivit unor surse Alba24, este vorba despre 7 persoane infectate din cadrul spitalului și alte 7 angajați ai Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor.

Un număr mare de cazuri s-a înregistrat și în rândul polițiștilor de la IPJ. Este vorba desre 13 cazuri, apărute după o testare masivă în rândul angajaților instituției.

Testarea continuă la instituție prin metoda pooling.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ISU Alba: Acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în contextul creșterii cazurilor de Covid-19. Recomandări

Publicat

Având în vedere faptul că, la nivel național, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, începând de miercuri, echipaje mobile din cadrul ISU Alba au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, la 51 de operatori economici și locuri aglomerate pe raza județului Alba.

Recomandările transmise sunt următoarele:

– folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

– spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!

– nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!

– evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

– feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

– păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

– dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

– limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

– evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

„Pe această cale, facem, încă o dată, apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

Acțiunile de prevenire și informarea cetățenilor vor continua și în zilele următoare în tot județul Alba”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate