Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba cumpără o ambulanță de terapie intensivă pentru SAJ și o autoutilitară 4×4 pentru Jandarmerie

Publicat

Consiliul Județean Alba cumpără o ambulanță de terapie intensivă și o autoutilitară 4×4. Ambulanța urmează să fie transmisă în folosință gratuită către Serviciul de Ambulanță Județean Alba, iar autoutilitara 4×4 va ajunge la Jandarmeria Alba. 

Consiliul Județean Alba a lansat vineri, 10 martie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unei ambulanțe Tip C și a unei autoutilitare cu tracțiune integrală 4×4 Diesel.

Valoarea totală este estimată a celor două autovehicule este de 1.067.342,51 de lei, fără TVA, iar pentru autoutilitară este de 231.092,43 lei. 

Ambulanță tip C – de terapie intensivă, pentru SAJ Alba

Potrivit caietului de sarcini, ambulanța Tip C va fi destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportul medical asistat al pacientului critic. Aceasta urmează să fie transmisă în folosință gratuită către Serviciul de Ambulanță Județean Alba. De asemenea, SAJ va asigura personalul de specialitate necesar, buna întreţinere şi exploatarea corespunzătoare a acesteia.

Achiziția este justificată pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate.

„Starea de operativitate a ambulanțelor din dotarea Serviciului Public de Ambulanță Alba este grav afectată din cauza uzurii fizice și morale; există riscul ca viaţa unor pacienţi să fie pusă în pericol şi să nu poată fi salvată din cauza faptului că soluţiile adoptate până în prezent – reparaţii – au oferit doar o rezolvare pe termen scurt a situaţiei; problema operativităţii ambulanţelor continuă să se degradeze, cu implicaţii negative asupra acoperirii teritoriului cu resurse de acest gen, asupra timpului de răspuns la urgenţe şi implicit asupra calităţii asistenţei medicale asigurate populaţiei”, se precizează într-un proiect de hotărâre aprobat recent de consilierii județeni.

Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic. Echipajul ambulanței tip C este condus de un medic special pregătit.

Ambulanța va fi proiectată și echipată pentru acordarea primului ajutor calificat, a asistenței medicale de urgență prespitalicească, monitorizarea și transportul pacienților, în localități și în afara acestora, pe drumuri amenajate și neamenajate, în condiții meteorologice specifice tuturor anotimpurilor.

Valoarea estimată a ambulanței este de 836.250,08 lei de lei, fără TVA.

Autoutilitară 4×4 Diesel, pentru Jandarmeria Alba

Autoutilitara va fi utilizată pentru transportul pe drumuri neamenajate/amenajate, pentru transportul bunurilor materiale și pentru tractarea remorcilor.

Autoutilitara va beneficia de un troliu electric, un încălzitor independent programabil cu combustibil (SIROCCO), o rampă optică albastră cu sistem de avertizare acustic și benă de minim 1,5 x 1,5 m (cu închidere hard top).

Valoarea estimată a autoutilitare 4×4 este de 231.092,43 de lei, fără TVA.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax