Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba intenţionează să colaboreze cu „Siemens” pentru a implementa proiecte de energie alternativă la spital, muzeu şi pentru iluminat public

Publicat

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba s-au întâlnit, marţi, cu Claudiu Mititelu, CSO la „Siemens”, pentru a discuta posibilitatea implementării unor proiecte de energie ecologică în judeţ. Este vorba despre montarea unor panouri solare pentru reducerea costurilor energetice la spitalul din Alba Iulia, a unor lămpi solare pentru iluminatul public şi dezvoltarea unui departament de cercetare la universitate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a declarat că în circa două săptămâni firma „Siemens” este aşteptată să depună o scrisoare de intenţie şi detalii privind portofoliul, pentru a iniţia colaborarea în vederea implementării mai multor proiecte. „Acestea reprezintă soluții alternative de asigurare a independenţei energetice sau reducere a cheltuielilor de întreținere la Spitalul Județean Alba, prin energie verde, dar şi la Muzeul Naţional, dotarea cu aparatura medicală, microhidrocentrale etc. Este o primă discuție cu partea tehnică a concernului german”, a precizat Roman.

Având în vedere costurile mari de întreţinere pe care le înregistrează Spitalul Judeţean Alba, soluţia montării unor panouri solare poate fi o măsură de eficientizare a funcţionării acestuia, pe timpul verii.

De asemenea, utilizarea lămpilor solare în sistemul de iluminat public reprezintă, de asemenea, o posibilitate de reducere a costurilor.

În plus, firma „Siemens” ar putea începe un proiect de colaborare, atât cu CJ, cât şi cu Universitatea „1 Decembrie 1918” prin care să dezvolte activitatea de cercetare, atât în beneficiul studenţilor, cât şi al cadrelor universitare şi, nu în ultimul rând, al comunităţii.

La discuţii au participat şi reprezentanţi ALEA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax