Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba, investiții de 21 de milioane de euro în economia județului, în 2020. Care sunt proiectele în derulare

Publicat

Consiliul Județean Alba investește aproximativ 100 de milioane de lei (peste 21 de milioane de euro) în mai multe proiecte, în special de infrastructură, a anunțat vicepreședintele instituției, Marius Hațegan. Reprezentanții instituției consideră că în contextul actual, investițiile sunt mai necesare ca niciodată pentru economie. 

În acest moment, spune Hațegan, lucrările continuă pe 9 șantiere în tot județul: ”Investiţiile sunt necesare ca aerul în această perioadă”.

Declarații ale vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan:

„Acest impas în care se află toată lumea, trebuie gestionat cu maximă responsabilitate şi vă asigur că suntem cu toţi implicaţi şi pregătiţi pentru luptă. Suntem nevoiţi să luăm decizii corecte privind siguranţa sănătăţii publice, care să protejeze economia, investiţiile, comerţul.

În acest moment construim planuri şi strategii care să minimizeze consecinţele negative asupra nivelului de trai al populaţiei.

Sănătatea populaţiei, a cadrelor medicale şi auxiliare implicate este prioritară în aceste momente şi facem toate eforturile necesare pentru a acoperi cantităţile necesare de materiale de protecţie şi echipamente, pentru ca toţi cei implicaţi să poată beneficia de acestea.

Suntem încă odată puşi la încercare, însă proiectele noastre de investiţii trebuie să continue, pentru ca, după depăşirea acestei situaţii extrem de dificilă pentru noi toţi, dumneavoastră, cetăţeni ai judeţului Alba să puteţi beneficia de o şi mai bună infrastructură. Aşa cum am mai spus, investiţiile sunt necesare ca aerul în această perioadă.

Amploarea proiectelor administraţiei judeţului Alba include, pe lângă proiectele majore de infrastructură, şi continuarea lucrărilor de întreţinere pe mai multe sectoare de drum judeţean. Valoarea alocată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean este de 2 milioane euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

Suntem aşadar implicaţi în numeroase proiecte de investiţii pe raza judeţului Alba, cele mai importante fiind proiecte de infrastructură cu finanţare asigurată prin fonduri europene sau resurse asigurate din Bugetul Consiliului Judeţean”.

În acest moment sunt nouă şantiere active pe raza judeţului:

1. DJ 107 I  “Transalpina de Apuseni” – 78,5 km, în valoare totală de peste 40 milioane de euro, este un proiect ambiţios de infrastructură ce traversează munţii prin zone cu peisaje spectaculoase.  Lucrările respectă graficul stabilit, executanţii lucrărilor intenţionează conform graficului prezentat să presteze în acest an lucrări în valoare de 10 milioane euro.

Consiliul Judeţean Alba dispune de suma necesară pentru cofinanţarea proiectului, fiind contractată şi o linie de finanţare în valoare de 6 milioane euro pentru asigurarea cash –flowului. (investitie din fonduri europene).

2. DJ 103 E Gârbova – Gârboviţa – în lungime de 7,5 Km.  Conform graficului executantului lucrărilor, în cursul lunii aprilie se vor turna ambele straturi de covor asfaltic pe zona de intravilan şi ultimul strat pe zona extravilană. Investiţia este derulată prin fonduri europene.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 600.000 euro.

3. Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba, lucrările de la podul de peste râul Mureş de la Vinţu de Jos, sunt în grafic.

A fost turnat stratul de beton pe o suprafaţă semnificativă a investiţiei, suma alocată pentru finalizarea acetui proiect fiind de 1 milion de euro.

4. DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, în lungime de 6 km. Stadiul actual al proiectului presupune lucrări de corecţii cu piatră spartă şi turnarea covorului asfaltic pe acest tronson. Lucrările de asfaltare au început.

Investiţia este asigurată prin finanţare europeană, suma necesară finalizării acesteia fiind de  1.250.000 euro.

5. DJ 704 K Vinerea – Săliştea, în lungime de 4,5 km. La momentul de faţă, pentru acest proiect se execută lucrări de terasamente. Cu o mai bună mobilizare a constructorului, lucrarea poate fi finalizată în acest an.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 1 milion euro  (investiţie finanţată din bugetul Consiliului Judeţean).

6. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 E  Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă.  Executantul lucrării desfăşoară lucrări de burduşiri (casete) şi plombe acolo unde este necesar. Investiţia este susţinută din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

7. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 Cetatea de Baltă – Blaj. Se execută lucrări de curăţat acostamente şi marcaje axiale şi laterale pe o lungime de 50 km. Sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

8. DJ 107 B Coşlariu – Galtiu – Sântimbru. Se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 5 km şi se vor executa lucrări de marcaje axiale şi laterale.

9. DJ 705 D Almaşu Mare – Cib – limită judeţul Hunedoara. Se execută lucrări de întreţinere (casete) şi, acolo unde este necesar, se toarnă plombe.

Totodată, Hațegan spune că au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru  următoarele drumuri:

a. DJ 705 „Drumul Plaiului” Zlatna – Almaşu Mare, în lungime de 5,3 km, având o valoare estimată de 3,5 milioane euro.

b. Consolidare pod peste Râul Mureş la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Valoarea estimată a investiţiei este de 1,3 milioane euro.

c. Lucrări de refacere a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori. Valoarea estimată a investiţiei este de 1 milion euro.

d. Modernizare DJ 107 Alba Iulia (DN1) – Teleac (zona industrială Ciugud), cu o valoarea a investiţiei de aproximativ 1,5 milioane euro.

e. Modernizare DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău (11,5 km). Valoarea estimată a investiţiei este de 3 milioane euro.

În funcţie de resursele financiare din acest an, conducerea Consiliului Judeţean Alba va stabili care din aceste investiţi vor intra în faza de proiectare şi execuţie.

”Pe lângă acestea, vă asigurăm de continuitatea lucrărilor de la Băile Sărate din Ocna Mureş şi a lucrărilor desfăşurate la Sala Polivalentă din Blaj, unde Consiliul Judeţean Alba este partener şi va contribui cu 50% din necesarul sumelor alocate în acest an, aproximativ 2 milioane euro” a adăugat vicepreședintele CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioan

    joi, 16.04.2020 at 13:49

    Inteligențele voastre.Ma bucur ca se construiesc aceste mici bucatele de infrastructură. Ce nu mă interesează este suma alocată pt. fiecare bucățică de drum si pe care o afișați de parca o scoateți din buzunarele adânci ale hainelor pe care le purtați.Pe mine si pe restul cunoscuților mei ne intereseaza să afișați termenul de finalizare a lucrărilor pe care refuzați să-l asumați. Restul este fum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate