Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba: iPhone de fițe și gadgeturi scumpe, din bani publici. Salarii mari, pretenții mari

Publicat

cj iphone8

După salarii a crescut se pare și pretenția la gadgeturi în curtea bugetarilor din România. Cei din Alba nu fac excepție. Cei de la Recorder.ro au publicat ieri o listă cu instituțiile publice din țară care au cumpărat telefoane scumpe. Și vorbim despre cele mai scumpe modele aflate pe piață așa că dreptul de a avea un telefon de serviciu, pe care nu-l contestă nimeni, s-a transformat încet, încet în dreptul la fițe pe banii contribuabililor.

Funcționarii și conducătorii instituțiilor publice nu se mai limitează la telefoanele primite în urma încheierii sau reînnoirii abonamentelor de telefonie mobilă și cumpără terminale de ultimă generație, preferatele bugetarilor fiind se pare produsele de la firma Apple.

Nici cei din Alba nu fac excepție așa că pe lista extrasă din SEAP găsim sub denumirea mai puțin cunoscută (și mai greu de găsit în SEAP) de “UAT Județul Alba” , adică mai pe românește Consiliul Județean Alba, trei astfel de achiziții după cum urmează:

  • Telefon mobil Apple iphone 8, 64GB, 4G, Space Grey în valoare de 3.151 lei
  • Telefon mobil Apple iphone 8 Plus, 64GB, 4G, Gold în valoare de 3.596 lei
  • Telefon mobil Apple iphone 8, 64GB, 4G, Silver în valoare de 3.151 lei

În total cele 3 telefoane au costat 9.898 lei și este posibil că valorile să nu conțină TVA deci suma totală să fie mai mare cu 19%.

Așa cum se poate observa și în imaginea de mai jos, unul dintre telefoane a fost făcut ”cadou” unui bugetar chiar de Moș Nicolae.

Pe lângă telefoanele găsite de cei de la Recorder noi am mai găsit pe SEAP, în dreptul achizițiilor făcute de UAT județul Alba- Consiliul Județean, un iPad Pro în valoare de 5.108 lei (fără TVA), dotat cu tastatură de 785 de lei, creion de scriere de 452 de lei, husă de telefon de 222 de lei bucata, adaptor de alimentare de 357 de lei și încărcător wireless de 150 de lei. Telefoanele au fost achiziționate de la eMag, iar restul cumpărăturilor au fost făcute de la InfoGrup.

L-am sunat pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel să-l întrebăm care este rațiunea acestor achiziții și cine folosește respectivele telefoane de lux însă domnia sa ne-a spus că habar nu are cine le folosește și că ne roagă să-l întrebăm pe responsabilul cu achizițiile IT din instituție. Dumitrel a mai spus că el nu folosește Apple ci are un telefon mic… fără să ne spună ce marcă este. Nimic însă despre oportunitatea acestor achiziții.

Informația privind această achiziție a fost confirmată de consilierul președintelui CJ Alba, cu precizarea că nu ne poate spune cine le deține, acestea fiind date cu caracter personal.

Și ca tabloul să fie complet, Recorder.ro mai spune că inclusiv cei care ar trebui să controleze și să sancționeze astfel de achiziții nejudicioase din bani publici, adică instituția numită Curtea de Conturi, nu s-a putut abține să nu cumpere 5 bucăți de iPhone X la prețul de 4.453 lei pe bucată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    vineri, 30.03.2018 at 14:39

    Pai cand vezi p***mea ca doar latra la aer si isi aprind luminitele…iti cam poti permite orice, linistit !

  2. Mircea

    vineri, 30.03.2018 at 14:47

    Nesimțire la maxim , nu mai trebuie votați romani dragi , ăștia ne urasc !!! Si toate astea in timp ce drumurile din județ fac scârbă

  3. Ionel

    vineri, 30.03.2018 at 22:09

    Toata lumea uraste pe toata lumea. Eu in plus urasc Apple pentru directiile sale de dezvoltare si pentru tocatoarea de bani care au devenit ca si companie.

  4. Io

    luni, 02.04.2018 at 14:39

    Domnul Dumitrel minte! Foloseste exact un Apple! Si inca unul mare, 7 Plus sau chiar 8 plus! Ce subit l-a apucat amnezia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax