Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean Alba pregăteşte taxele pentru anul viitor. Vezi cât va costa un loc într-o rezervă, cu confort sporit, din spital

Publicat

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a consilierilor judeţeni din şedinţa de joi priveşte stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al judeţului în anul 2013. Puteţi afla tarife pentru unele servicii ale instituţiilor judeţului despre care ştiaţi că există sau nu. De exemplu, știați că în schimbul a 50 lei/zi un pacient al spitalului poate sta într-o rezervă cu confort sporit? Sau că oricine poate închiria fanfara, pentru 1.000 lei/oră? În acelaşi proiect de hotărâre se arată că, pentru persoanele fizice şi juridice, se aprobă anularea creanţelor fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie, mai mici de 10 lei. Noile taxe intră în vigoare din 1 ianuarie 2013.

La capitolul taxe pentru eliberare avize şi autorizaţii, din 2013, în cazul solicitării unui certificat de urbanism vor fi plătite următoarele sume: în mediul urban, pentru suprafaţă de până la 150 mp inclusiv – 6 lei; între 151 şi 250 mp inclusiv – 7 lei; între 251 şi 500 mp inclusiv – 9 lei; între 501 şi 750 mp inclusiv – 11 lei; între 751 şi 1000 mp inclusiv – 14 lei; ăeste 1000 mp – 14 lei plus 0,01 pentru fiecare mp care depăşeşete 1000 mp; în mediul rural se aplică taxă egală cu 50% din taxa stabilită pentru mediul urban.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări va fi de 7 lei pentru fiecare mp afectat.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, situate pe căile şi în spaţiile publice, precum şi pentru amplasarea corpurilor şi a panourilor de afişaj, a firmelor şi reclamelor este de 7 lei pentru fiecare metru pătrat de suprafaţă ocupată de construcţie.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţelele publice de apă, canalizare, gaze termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu este de 11 lei pentru fiecare racord.

Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii de construire pentru o clădire care urmează a fi folosită ca anexă la locuinţă este egală cu 0,5% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţii.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei necesare pentru lucrările de organizare de şantier în vederea realizării unei construcţii, ca re nu sunt incluse în altă autorizaţie de construire, este egală cu 3% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţie.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru orice altă clădire decât cele prevăzute mai sus este egală cu 1% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţie, inclusiv instalaţiile aferente.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de desfiinţare, totală sau parţială, a unei construcţii este egală cu 0,1% din valoarea impozabilă a construcţiei, stabilită pentru determinarea impozitului de clădiri. În cazul desfiinţării parţiale a unei construcţii, taxa pentru eliberarea autorizaţiei se modifică astfel încât să se reflecte porţiunea de construcţie care urmează a fi demolată.

Taxa pentru prelungirea unui certificat de urbanism sau a unei autorizaţii de construire este egală cu 30% din cuantumul taxei pentru eliberarea certificatului sau a autorizaţiei iniţiale. Taxa pentru avizarea certificatului de urbanism şi a au torizaţiei de construire, emise de structura de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Alnba este de 15 lei. Taxa pentru eliberarea de copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri este în sumă de 30 de lei, pentru fiecare mp sau fracţiune de mp. Taxa de avizare a PUD-urilor este de 20 de lei.

Taxa specială Salvamont este de 1 leu/zi/turist pentru hoteluri, pensiuni, vile şi moteluri, respectiv de 0,50 lei pentru cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, ferme agroturistice. În cazul transportului turiştilor pe cablu (pârtii, telecabină etc), 0,50% din încasări sunt rezervate taxei Salvamont.

Puteţi consulta, în documentul ataşat, şi tarife pentru: activităţile de stare civilă prestate de către Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba (furnizarea datelor din Registrul naţionale de evidenţă a persoanelor, cărţi de identitate şi altele) sau cele percepute de unele instituţii de cultură judeţene (cursuri la Centrul de cultură „Augustin Bena” Alba, tarife Ansamblul folcloric, de fanfară, Muzeul Naţional al Unirii, Teatrul de păpuşi „Prichindel” etc).

De exemplu, puteţi afla care este tariful practicat de Ansamblul de fanfară al judeţului Alba pentru concerte estivale în parcuri sau spectacole în sală şi aer liber, dar şi pentru ceremonii funerare. Sau, dacă aveţi o piesă ceramică veche şi doriţi să o restauraţi, există acest serviciu la Muzeul Naţional al Unirii, cu 23 de lei ora. Tarife similare sunt pentru restaurare textile sau carte veche.

De asemenea, puteţi consulta tarifele pentru eliberarea avizului prealabil, a autorizaţiei speciale pentru transport şi utilizare a drumurilor judeţene, aplicabile transporturilor efectuate cu vehicule, care depăşesc masa totală maximă admisă pe osie şi/sau dimensiunile masime de gabarit admise în circulaţie pe drumurile judeţene.

Din lista tarifelor pentru ocuparea drumurilor judeţene, puteţi afla care este costul amplasării unui panou publicitar sau a unui spaţiu cu destinaţie comercială (chioşc, rulotă etc).

Din tarifele pentru activităţile publice de interes local prestate Direcţia Judeţeană de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba, în anul 2013, aflaţi cât costă un serviciu de stropit pomi, culturi agricole şi erbicidări cu pompe de spate, exclusiv TVA şi fără valoarea substanţei şi asistenţă tehnică, dar şi alte activităţi.

Nu în ultimul rând, sunt disponibile tarifele practicate pentru serviciile medicale de la Spitalul Judeţean Alba: paraclinic, cardiologie, chirurgie, dermatologie, gastroenterologie, nefrologie, ginecologie, otorinolarigologie, ortopedie, reumatologie, urologie, medicină internă – geriatrie, oftalmologie, radiologie, ambulatoriu, neurologie, pediatrie, anatomie patologică, pneumoftiziologie. În cazul în care nu ştiaţi, preţul pentru salonul rezervă de condiţii hoteliere sporite este de 50 de lei pe zi, iar pentru aparţinător (conform art. 221 din Legea 95/2006) este de 20 de lei pe zi, la secţia Pediatrie. Sau, la secţia Anatomie Patologică, taxa de îmbălsămare este de 76 lei, cea de cosmetizare, de 45 de lei şi taxa pentru frigider, de 38 de lei.

În cazul serviciilor prestate de Camera Agricolă Judeţeană Alba, se pot vedea tarifele pentru elaborarea de proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi altele.

Descarcă Taxe si tarife Alba 2013 în format PDF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax