Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba, premiat de Ambasada Franţei pentru cel mai inovativ proiect social din 2012

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

O delegaţie a Consiliului Judetean Alba va fi prezentă la Ambasada Franţei din Bucureşti pentru ridicarea premiului pentru cel mai inovativ proiect social, câştigat în cadrul sesiunii de proiecte sociale 2012. Este vorba despre „Atelier Insert Decor – serviciu de integrare socio-profesională”, un proiect cofinanţat de Ambasada Franţei în România.

În fiecare an, Ambasada Franţei lansează un program de finanţare destinat proiectelor inovative din domeniul social. Scopul programului este de a premia cele mai bune idei de proiect care pot aduce beneficii reale şi relevante la nivelul comunităţilor în care se dezvoltă şi de a recunoaşte calitatea parteneriatelor încheiate la nivel comunitar, între autorităţi publice şi organizaţii civice, în procesul de implementare şi dezvoltare de servicii în interesul diferitelor categorii de beneficiari aflaţi în situaţii de vulnerabilitate.

Premiul oferit de Ambasada Franţei pentru proiecte sociale revine în acest an judetului Alba, prin parteneriatul încheiat între Consiliul Judetean Alba şi Asociaţia „Agora”, pentru proiectul ,,Atelier Inser Decor – Serviciu de integrare socio-profesională”.

În acest context, o delegaţie din judeţul Alba condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui, va participa joi, 15 noiembrie 2012, la o recepţie la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, de excelenţa sa, ambasadorul Philippe Gustin cu prilejul premierii proiectului „Atelier Insert Decor”.

Şi în acest an, Consiliul Judeţean Alba a susţinut şi încurajat o idee de proiect, recunoscută de altfel şi prin premiul câştigat dintre 117 proiecte depuse, care va reuni expertiza şi resursele celor două organizaţii partenere pentru dezvoltarea unei unităţi de economie socială care va avea dublu scop, de formare profesională pentru tineri din sistemul social sau beneficiari de prestaţii sociale şi de practică profesională şi ucenicie. Domeniile de activitate sunt croitorie şi manufactură obiecte decorative, pentru absolvenţii proveniţi din sistemul de protecţie sau din alte categorii defavorizate care nu-şi găsesc un loc de muncă în domeniile în care s-au pregătit anterior şi care au mari dificultăţi în găsirea şi conservarea unui loc de muncă.

„Rezultatele Consiliului Judeţean Alba în promovarea unor initiative noi în domeniul serviciilor de incluziune socială, demonstrează orientarea conducerii instituţiei către promovarea măsurilor active de integrare socială care sunt benefice pe termen lung pentru comunităţile în care se dezvoltă”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax