Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba realizează portofoliul de proiecte de investiţii pentru finanţare. Datele vor fi transmise Ministerului Dezvoltării

Publicat

Consiliul Județean Alba a început centralizarea, la nivel județean, a necesarului de investiții în infrastructură existent la nivelul administrațiilor locale din județ – municipii, orașe și comune. Printr-o adresă transmisă joi tuturor primăriilor din județul Alba, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, solicită ca până la data de 29 mai să fie transmise Consiliului Județean Alba datele privind necesarul de investiții.

Informaţiile cuprind realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și stații de tratare a apei, a  sistemelor de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, a unităților de învățământ preuniversitar, a celor sanitare din mediul rural, a drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice în interiorul localităților. De asemenea, au fost solicitate date despre  realizarea, reabilitarea sau modernizarea de poduri, podețe sau punți pietonale, inclusiv extinderea unor obiective culturale de interes local, biblioteci, muzee, centre culturale multifuncționale, teatre, lucrări pentru platforme de gunoi, piețe publice, comerciale, târguri, oboare sau baze sportive.

„Strângem datele de la toate administrațiile, indiferent de culoare politică și le înaintăm, într-o formă centralizată, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Datorită colaborării bune dintre Consiliul Județean Alba și administrațiile locale există un portofoliu solid de proiecte pe care le putem susține pentru finanțare. Am mai procedat astfel și până acum și am avut rezultate bune. Este o continuare a modului de lucru în echipă pe care l–am construit cu administrațiile locale din județul Alba.

În maxim 10 zile, Consiliul Județean va înainta aceste propuneri centralizate, pe care le susține pentru finanțare”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax