Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean Alba sprijină investiția Daimler de la Sebeș. Planul de dezvoltare a investiţiei a primit „undă verde” de la Ion Dumitrel


Publicat

Consiliul Judeţean Alba sprijină investiţia pe care grupul german Daimler o va dezvolta la Sebeş. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, s-a întâlnit marți cu reprezentanţii companiei pentru a se pune de acord cu planul de desfăşurare a investiţiei.

La întâlnirea de lucru au mai participat şi consilierul de stat, Dragoș Andrei şi primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă.  Ion Dumitrel a declarat că scopul discuţiei a fost stabilirea activităţilor pe care administraţia judeţeană  trebuie să le facă pentru ca investiţia Daimler de la Sebeş să se dezvolte conform planului făcut de către investitor.

„Au tot sprijinul Consiliului Județean și al meu personal și, așa cum am procedat și la Blaj, CJ Alba va face tot ceea ce ține de el pentru a respecta acest calendar și planul existent”, a menţionat președintele Consiliului Judeţean Alba.

Citiţi aici mai multe despre investiţia grupului german Daimler.

Camelia TOMAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

TRAFIC îngreunat pe șoseaua de centură a orașului Alba Iulia, din cauza unui TIR blocat pe carosabil, după o avarie

Publicat

Traficul rutier pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia este îngreunat, luni dimineața, în jurul orei 11.00, potrivit IPJ Alba.

Cauza este un TIR care s-a defectat și a rămas blocat pe carosabil.

Zona este cea de intrare pe variantă dinspre Teiuș.

Polițiștii dirijează circulația în zonă, valorile de trafic fiind mari.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ludovic Orban: Dacă sunt profesori care refuză să predea online, vom lua măsuri legale

Publicat

Se vor lua măsuri legale dacă sunt profesori care refuză să predea online, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor.

Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sun, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban, potrivit digi24.ro.

Premierul a făcut precizări și despre activitatea în școli în perioada alegerilor locale. ”Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online”, a spus Orban.

sursă: digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba cumpără aparate pentru efectuarea testelor COVID-19 și monitorizarea surselor de apă potabilă. Investiție de 970000 lei

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba cumpără două aparate de testare Real Time PCR împreună cu un extractor automat cu 96 de teste pentru efectuarea testelor COVID-19. De asemenea, DSP mai achiziționează un spectofotometru cu absorbție atomică cu flacără și cuptor pentru monitorizarea surselor publice de apă potabilă. Valoarea aparatelor de laborator se ridică la 970.000 de lei, fără TVA. 

Direcția de Sănătate Publică Alba a lansat luni, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente de laborator RT PCR, extractor si spectrofotometru. Valoarea totală estimată este de 970.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Laboratorul DSP Alba are în momentul de față o linie de testare COVID-19 care cuprinde un RT-PCR Roche Light Cycler 480II și un extractor automat de 32 locuri,, insuficiente în raport cu numărul mare de testări care se solicită. De asemenea, acesta nu deține în dotare spectofotometru cu absorbție atomică cu flacără și cuptor.

Obiectivul specific asociat furnizării aparatelor Real Time PCR și extractorului automat cu 96 de teste, care fac obiectul achiziției, este acoperirea necesităților de produse pentru efectuarea testelor COVID-19. Obiectivul specific asociat furnizării spectofotometrului cu absorbție atomică cu flacără și cuptor este în vederea realizării monitorizării de audit la toate sursele publice de apă potabilă unde conform Legii 458/2002, se impun și determinări de metale.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini de pe noul tronson de autostradă al României. Cum arată porțiunea dintre Iernut și Chețani de pe A3

Publicat

Imagini de pe noul tronson de autostradă din România, dat vineri în folosință.  Membrii Asociatiei ”Pro Infrastructură” au postat pe Facebook imagini de la inaugurarea bucății de 18 kilometri din autostrada A3.

Este vorba despre segmentul Iernut-Chețani, care a fost dat în folosință oficial în cursul zilei de vineri, 18 septembrie.

”Am participat vineri la inaugurarea celor 18 km din Autostrada A3 Iernut-Chețani construiți de asocierea Astaldi-Max Bogl împreună cu nodul rutier Chețani realizat de compania Straco.

Felicităm cei doi constructori pentru munca depusă și pentru depășirea tuturor blocajelor survenite pe perioada implementării acestor proiecte.

Tronsonul Iernut-Chețani început în anul 2016 a avut parte pe parcursul lucrărilor de o sumedenie de provocări, de la terenul dificil în lunca Mureșului, complexitatea viaductelor ce traversează râul Mureș printre care o traversare dublă a râului și a satului Bogata sau intrarea în insolvență a celor de la Astaldi.

Nici cei de la Straco nu au fost lipsiți de provocări, cele mai relevante ținând de insolvența financiară în care se află și de neasumarea de către CNAIR a unor cheltuieli suplimentare survenite pe parcursul lucrărilor.

Dar au reușit să se mobilizeze în ultimele luni cu ajutorul Marcotim și Baxcom, astfel încât să finalizeze nodul Chețani care a permis punerea în valoare a tronsonului vecin.

Ne exprimăm speranța că Straco împreună cu ceilalți actori implicați în execuția sectorului Chețani-C.Turzii vor face o figură frumoasă în următoarele luni, astfel încât în 2021 să circulăm doar pe autostradă de la Cluj la Tg. Mureș” au scris pe contul lor de Facebook, cei de la Asociația ”Pro Infrastructură”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate