Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba sprijină şi anul acesta dezvoltarea spitalului din Alba Iulia. Planul de investiţii, dezbătut în şedinţa Consiliului de Administraţie

Publicat

spital judetean alba

Conducerea Consiliului Judeţean Alba şi a spitalului din Alba Iulia a dezbătut, luni, planul de investiţii pentru anul acesta. A fost stabilită continuarea investiţiilor de reabilitare a unor secţii şi dotare cu aparate medicale, cu sprijin financiar de la bugetul judeţean.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a participat la ședința Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Alba, în care a discutat cu medicii și cu conducerea spitalului programul de investiții pentru anul în curs și modul în care Consiliul Județean Alba se poate implica pe mai departe în dezvoltarea spitalului.

„Am reanalizat astăzi cu conducerea Spitalului Județean investițiile pe care le avem programate pentru acest an la capitolul sănătate. Chiar dacă nu ne așteptăm la un sprijin financiar din partea Ministerului Sănătății, trebuie să ne descurcăm cumva și să facem aceste investiții de care cetățenii au nevoie. De când noi, Consiliul Județean, am preluat administrarea spitalului am reușit să îmbunătățim calitatea serviciilor, să aducem aparatură nouă și să modernizăm unele dintre secții.

Atâta timp cât spitalul este al Consiliului Județean, avem o responsabilitate acolo și vom continua să investim în sănătatea oamenilor. Anul acesta vom începe reabilitarea la secțiile de psihiatrie, boli infecțioase chirurgie-urologie și radiologie, vom face reparații la secțiile de diabet, endoscopie și bronhoscopie și vom aduce dotări și aparatură nouă pentru secția de radiologie. Tot anul acesta vrem să aducem un aparat electroencefalograf nou și să ne ocupăm de secția de primiri urgențe, precum și de funcționalizarea heliportului care va permite aterizarea în condiții foarte bune a elicopterelor pentru cazurile dificile”, a declarat Ion Dumitrel.

„Consiliul de administrație al spitalului se va reuni și marți și vineri. Deocamdată, nu știm cu exactitate care necesarul bugetar pentru a realiza toate schimbările pe care ne-am propus să le facem. O sumă apropiată vom ști după întâlnirea de vineri. Până atunci vom stabili care sunt cele mai mari necesități și vom prioritiza acțiunile pe care vrem să le întreprindem pentru a obține la sfârșitul acestui an acreditarea”, a explicat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax