Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Județean Alba va prelua un imobil din comuna Meteș. Ce va fi amenajat în locația din apropierea municipiului Alba Iulia

Publicat

Consilierii județeni din Alba au aprobat luni cererea prin care un imobil din satul Tăuți, comuna Meteș va deveni spațiu de arhivare și depozitare.

Este vorba despre o construcție de 851 mp pe un teren de 1613 mp, ce va trece din domeniul public și din administrarea Consiliului local al Comunei Meteș, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării obiectivului de interes județean „Spațiu de arhivare și depozitare al Consiliului Județean Alba”.

Legea nr. 16/1996 privind Arhivelor Naționale, republicată, stabilește în sarcina creatorilor şi deţinătorilor de documente obligaţia de a păstra documentele create sau deţinute în spații special amenajate pentru arhivă, care să le protejeze împotriva distrugerii, degradării, sustragerii sau comercializării în alte condiții decât cele prevăzute de lege și gestionate de personal specializat în managementul arhivelor, de arată în documentul CJ Alba.

Pentru a îndeplini aceste cerințe, creatorii și deținătorii de documente pot fie să își amenajeze spații proprii unde să păstreze documentele în condițiile prevăzute de lege sau să externalizeze managementul arhivelor către un furnizor de servicii de arhivare acreditat să presteze astfel de servicii.

Astfel, pe o posibilă listă a investițiilor inițiale recomandate, ar trebui să se regăsească:

spațiul fizic dedicat pentru depozitarea arhivei, sisteme de prevenire a incendiilor, sistem antiefracție și/sau de control al accesului etc.

În acest sens Consiliul Județean Alba a identificat un imobil – teren înscris și construcție situat administrativ în comuna Meteș, localitatea Tăuți, nr. 144, judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax