Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean investeşte 1,66 milioane lei în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Alba. Vezi ce secţii vor fi dotate

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, va supune aprobării Consiliului Județean, în ședința de la sfârșitul acestei luni, alocarea 1,66 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală și instrumentar a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Banii vor fi folosiți pentru extinderea gamei de servicii medicale pe care spitalul o oferă, dar și pentru creșterea calității actului medical și sporirea confortului pacienților. Cele mai importante sume vor merge în dotarea Secției de Oftalmologie. Aici va fi achiziționat echipament de specialitate pentru blocul operator și pentru sala de consultații. Astfel, pacienții vor putea să se trateze la Alba Iulia și nu vor mai nevoiți să se deplaseze la Cluj-Napoca sau Târgu-Mureș pentru intervențiile chirurgicale la nivelul ochilor. Dotări foarte importante se vor face și în Secția de Urologie, unde achiziționarea unui sistem video-endoscopic, va diversifica categoria de afecțiuni tratate.

Tot din acești bani se dorește și cumpărarea unui ecograf Doppler cu imagistică 4D și substanță de contrast, precum și a altor echipamente de specialitate, precum: injectomat, defibrilator, audiometru sau aparate de ventilație mecanică, toate având ca rezultat creșterea semnificativă a calității actului medical.

„Nu ne propunem să facem transplanturi la spitalul din Alba Iulia, dar nu mi se pare normal ca pentru o operație la ochi să trebuiască să mergi până la Cluj, de exemplu. Avem medici pricepuți, care au calificarea și experiența necesară pentru a face aceste operații, dar care, până acum, nu au avut cu ce lucra. În scurt timp vom avea aici dotarea tehnică necesară pentru a trata aceste afecțiuni”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Prin alocarea acestor bani, suma totală investită, în cursul anului 2011, în modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgenţă Alba se va ridica la peste 5,2 milioane de lei, bani folosiți atât pentru achiziționarea de echipamente și aparatură, cât și pentru renovarea și modernizarea unor secții precum cea de Oncologie, Dermatologie sau Boli infecțioase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    miercuri, 12.10.2011 at 16:34

    Sa se faca un centru de dializa in marele oras capitala de judet! Dependentii de dializa trebuie sa mearga de 3 ori pe saptamana la Cluj! E rusinos!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax