Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Local Abrud a hotărât majorarea taxelor. Locuitorii vor plăti impozite mai mari cu până la 16,05%

Publicat

Consilierii locali din Abrud au hotărât majorarea taxelor şi impozitelor locale cu valori de până la 16,05%. În funcţie de categoria de terenuri şi clădiri, taxele au crescut cu minim 5%.

Hotărârea a fost luată de aleşii locali în şedinţa din 24 ianuarie, prin aplicarea HG 1309/2012. Potrivit primarului Nicolae Simina, s-a decis ajustarea bazei de impozitare pentru unele terenuri sau clădiri cu până la 16,05%.

De exemplu, pentru imobilele cu structură din beton armat a fost aplicată o majorare de 6%, iar pentru clădirile-anexă, de 10,6%.

Un locuitor care deţine un teren arabil în zona B va lua în calcul o bază de impozitare de 21 de lei, faţă de 18 lei, cât era anul trecut.

Ajustarea taxelor şi impozitelor locale a fost necesară în contextul actualizării nivelului acestora luând în considerare rata inflaţiei pe ultimii trei ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax