Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Local Alba Iulia îi votează astăzi pe cei doi viceprimari: Marius Filimon (PNL) și Emil Popescu (USR PLUS)

Publicat

După negocieri îndelungate între toate formațiunile politice, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia îi alege vineri, 13 noiembrie, pe cei doi viceprimari care urmează să lucreze în următorii patru ani cu primarul Gabriel Pleşa (USR PLUS). 

A fost nevoie să treacă 48 de zile de la alegeri pentru ca Alianţa USR PLUS şi PNL șă își împartă cele două posturi de viceprimar.

Postul de administrator public va ajunge, de asemenea, la PNL.

Noii viceprimari ai municipiului Alba Iulia vor fi Marius Filimon de la PNL şi Emil Popescu de la USR PLUS, potrivit înțelegerii dintre cele două formațiuni. Votul va fi o simplă formalitate, în condițiile în care PSD nu are destui consilieri pentru a deranja noua majoritate.

Emil Popescu este considerat foarte apropiat de noul primarul, Gabriel Pleşa, cei doi plecând de la PNL la USR, în februarie 2020.

Partidele au dat dovadă în această perioadă de o lipsă totală de transparența. Cu excepția unor banalități, politicienii de la USR PLUS, PNL și PSD nu au comunicat cetățenilor ce negociază de fapt, cu cine și de ce este atât de mare miza celor două funcții, astfel încât să justifice secretomania pe care au cultivat-o în jurul subiectului.

Componența Consiliului Local Alba Iulia, respectiv 9 consilieri PNL, 7 USR – PLUS, 4 PSD și un independent, nu permite nici unui partid să aibă majoritate.

PNL are cel mai mare număr de consilieri și asta face ca majoritatea de 2/3 necesară pentru anumite proiecte să nu poată fi întrunită fără liberali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vicu

    vineri, 13.11.2020 at 14:52

    Ar trebui să fie numai independenți. Să nu mai fie alianțe între partide.

    Păcat de bieții alegători, vă bateți joc de ei.

  2. eu

    vineri, 13.11.2020 at 18:39

    Sa va fie rusine. Am votat degeaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax