Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Mondial al Bisericilor și ONU cer un armistițiu între Rusia și Ucraina cu ocazia Paștelui. Apel către patriarhul Kirill

Publicat

Consiliul Mondial al Bisericilor, dar și Națiunile Unite, cer ca războiul din Ucraina să se oprească măcar pentru câteva ore, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. 

Oamenii să audă nu ”zgomotul bomebelor ci sunetul clopotelor”, este apelul făcut de Consiliul Mondial al Bisericilor către patriarhul Kirill al Rusiei. Consiliul îi cere patriarhului să intervină pe lângă Vladimir Putin și să ceara public oprirea focului cel puțin pentru câteva ore, măcar pentru celebra Învierea.

De asemenea, Națiunile Unite, prin vocea secretarului general, Antonio Gutters, cer ca între Rusia și Ucraina să existe un armistițiu umanitar de câteva zile, cu ocazia Paștelui Ortodox.

Antonio Gutters a declarat că a cerut un armistițiu de patru zile prin care să fie făcute culoare umanitare. Acesta a propus ca armistițiul să fie pe perioada a patru zile, de joi până duminică.

Acesta a mai precizat că ONU, dacă vor exista culoare umanitare va putea interveni în zonele cele mai afectate de războiul din Ucraina, război pornit de forțele invadatoare rusești.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax