Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consorţiul educaţional VET Vest + trimite 79 de elevi din Țara Moților, la stagii de practică în domeniul alimentar, în Portugalia

Publicat

chelneri Un număr de 79 de elevi  de la liceele din județul Alba vor pleca în Portugalia pentru un stagiu de formare profesională în domeniul alimentației publice. Proiectul face parte din programul Consorţiului educaţional non-formal, intitulat VET Vest + în care sunt înscriese  liceele tehnologice din zona Munților Apuseni. 

Unul din criteriile politicii Uniunii europene în domeniul educației și formării profesionale, formulat în Strategia Europa 2020 este ca „până în 2020 o medie la nivelul UE de cel puțin 6 % din grupa de vârstă 18-34 de ani, având o calificare de învățământ profesional și tehnic inițial, ar trebui să fi beneficiat de o perioadă de studiu sau de formare în străinătate confirmată de un document Europass.”

În acest scop Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a iniţiat încă din ianuarie 2014 crearea unui Consorţiului educaţional non-formal, intitulat VET Vest +, în care, alături de organizațiile partenere – Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva – participă în acest an, pentru prima dată și Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni.

Consorțiul VET Vest + a fost creat cu scopul de a facilita accesul unui număr tot mai mare de elevi VET la mobilități de formare profesională prin programul Erasmus+ și a trimis în stagii de formare 57 de elevi în anul școlar 2014-2015.

În acest an școlar, prin intermediul proiectului ,,Competențe crescute pentru elevii VET prin plasamente europene” se vor forma în străinătate, în companii din domeniul alimentației, încă 79 de elevi din care 14 sunt cursanți ai Liceului Tehnologic Cîmpeni, aflați în anul II al școlii profesionale, calificarea ospătar/chelner, vânzător în unități de alimentație.

Proiectul, finanțat integral din fondurile uniunii europene, își propune ca pe baza unui parteneriat cu organizatia de primire Escola Professional – Associação Para A Formação Profisisonal E Desenvolvimento Do Montijo, elevii să își exerseze și să își îmbunătățească competențele cheie, tehnice și specializate prin învățare la locul de muncă, într-un spaţiu european cu tradiţie în domeniu, Portugalia.

Echipa de proiect a Liceului Tehnologic Silvic Cîmpeni, formată din director prof. Olga Cătană, director adj. Călin Bobariu și prof. ec. Carmen Buzgar, le dorește succes primilor elevi ai școlii care, începând din 1 februarie, vor parcurge un stagiu de formare în străinătate de cinci săptămâni la finalul cărora vor avea competente profesionale îmbunătăţite, vor şti să lucreze în echipă, vor dobândi competențe transversale lingvistice, sociale și culturale, toate acestea fiind premise ca ei să poată realiza în viitor o bună tranziţie de la şcoală la locul de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax