Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Constantin Chiriac: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în august, în format fizic și online

Publicat

„Construim speranța împreună” este tema ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul, unul dintre cele mai importante de acest fel (ca anvergură, număr de participanți, invitați și spectacole) din lume, se va desfășura în perioada 20-29 august 2021 atât online cât și fizic.

„Festivalul Internațional de Teatru va avea în acest an poate cea mai complexă formă de până acum.

Programul pentru FITS 2021 a fost definitivat, atât pentru partea online, cât și pentru cea cu spectatori.

Vom construi speranța împreună cu spectatorii, actorii, artiștii invitați” a declarat președintele festivalului, Constantin Chiriac.

Festivalul a fost mutat între 20-29 august, suprapunându-se astfel cu Festivalul Internațional de la Edinburgh, de asemenea un eveniment foarte mare la nivel mondial.

”Am fost nevoiți să facem acest pas pentru că vrem să avem în mod cert o ediție fizică, să folosim spațiile tradiționale de joc, să jucăm în biserici, piețele mari și mici, la Fabrica de Cultură, pe marea pietonală, acolo unde publicul s-a simțit atât de bine pe parcursul celor 27 de ediții de până acum.

Vom avea astfel o formulă hibridă, în care spectacolele pe care le vom juca în săli vor fi transmise online în spații adiționale în România și în lume, în direct.

Vom avea alte spectacole în direct de la prietenii noștri care nu vor putea ajunge la Sibiu, dar vor juca special pentru noi în spațiile lor, la ore speciale, din Canada, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite, Elveția, Norvegia, Olanda.

Încercăm să ne prezentăm cu toată complexitatea FITS, atât fizic, cât și online” a adăugat Constantin Chiriac.

Toate celelalte evenimente ale FITS vor avea formulă hibridă, unde vor fi atât participanți fizici, cât și invitați care se vor conecta digital: Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, Therme Forum.

Organizatorii spun că vor reveni cu detalii legate de program, în curând.

Totul a început în 1993

Festivalul a început în 1993 și a crescut de la an la an, a căpătat amploare din ce în ce mai mare, numărul țărilor participante ajungând de la opt, la cea de-a doua ediție, până la 68, în 2005.

Nu mai puțin de 2.000 de participanți au fost prezenți atunci la Sibiu, pregătind agenda culturală pentru programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană.

Anul 2007 a reunit peste 2500 de invitaţi din 70 de ţări.

Săectacolele se joac pe străzi, în piețe, catedrale, biserici, parcuri, cetăți, hale și săli de teatru.

În zilele festivalului, toate sunt pline până la refuz cu invitați și spectatori veniți din toate colțurile lumii. Anul trecut, festivalul a avut loc online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax